БАТ България с иновативно мулти-категорийно портфолио от продуктиПредишна статия
Броят на потребителите на X не нараства след придобиването на социалната мрежа от МъскСледваща статия
Горещи новини

17/07/24

Meta и Vodafone оптимизират видеото, за да повишат ефективността на мрежата

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Търсенето на видео в Instagram, TikTok и YouTube води до безмилостен растеж на използването на данни в мобилните мрежи.

Глобалният трафик е нараснал с 25% през 12-те месеца до първото тримесечие на 2024 г., според доклада за мобилността на Ericsson за 2024 г., а видеото представлява 73% от целия мобилен трафик до края на 2023 г.

Телекомуникационните оператори, включително Vodafone, се оплакаха, че трябва да поемат разходите за надграждане на мрежите, докато големите технологични компании, които се възползват, не плащат нищо.

Стремежът на ЕС да накара Big Tech да допринесе за инвестициите в 5G спря миналата година и няма шанс да бъде съживен преди края на текущата година, ако това изобщо се случи.

Vodafone смята, че партньорството с платформи като Meta е "прагматичен начин" за справяне с дебата около справедливия дял.

„Желанието на Meta да оптимизира доставката на видео за своите приложения води към по-ефективно използване на съществуващите мрежови ресурси“, каза Алберто Рипепи, главен мрежов директор на Vodafone.

„Vodafone и Meta внедриха тези оптимизации на европейските пазари на Vodafone и възнамеряват да продължат да си сътрудничат за насърчаване на допълнителна ефективност.“

Вицепрезидентът на Meta по мрежовия инженеринг Гая Нагараджан каза, че компанията се е ангажирала да работи с иновативни партньори като Vodafone, производители на устройства, доставчици на оборудване и по-широката цифрова екосистема, за да разшири границите на видео оптимизацията. Испанската Telefonica заяви миналата седмица, че също работи с Meta за оптимизиране на доставката на видео трафик в своите мрежи.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031