Как Lidl помага на българското земеделие (ВИДЕО)Предишна статия
Как ИИ може да определя и отговаря на потребителските нуждиСледваща статия
Горещи новини

21/09/23

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Villeroy & Boch днес подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на  Ideal Standard Group. Двете компании имат силно стратегическо съответствие по отношение на тяхното пазарно присъствие, стратегии за продажби и продуктово и бранд портфолио, като полагат основите на една по-силна пазарна позиция и допълнителен растеж. В индустрия с глобален потенциал за растеж, интегрираната компания, след приключване на сделката, ще се присъедини към редиците на най-големите европейски производители на продукти за баня. Акциите на компанията се продават от фондове под управлението на Anchorage Capital Group и CVC Credit.  Цената на придобиване се основава на оценка на компанията от приблизително 600 милиона евро.

В резултат на сливането оборотът на  Villeroy & Boch в сектор бани и уелнес ще се удвои до   1.4 млрд.  евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата. „Това сливане означава, че ще се присъединим към най -големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, казва Франк Гьоринг, изпълнителен директор на Villeroy & Boch. Нашите допълващи се силни страни  ни правят по-конкурентоспособни и значително подобряват стартовата ни позиция за постигане на допълнителен растеж.”

Регионалните силни страни, каналите за продажба и продуктовите гами се преплитат

Сливането ще създаде мощна комбинация от допълваща се брандова и търговска стратегия. Villeroy & Boch има силни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация с портфолиото си от марки в Обединеното кралство, Италия и региона на Близкия изток и Северна Африка. Докато търговската стратегия на Villeroy & Boch се фокусира основно върху клиентска база във високия клас, Ideal Standard притежава специфичен опит в проектния бизнес, включително в публичния сектор, здравеопазването, жилищни, хотелски и търговски обекти. В допълнение, наред с широка гама от керамични изделия за баня, Ideal Standard идва с утвърден бизнес със смесители, който генерира повече от една трета от приходите през миналата финансова година.

Ян Петер Тевес, изпълнителен директор на Ideal Standard, казва: „Villeroy & Boch и  Ideal Standard се допълват взаимно не само по отношение на продуктите, но и по отношение на брандовете и ще получат взаимна полза от различните канали за продажба.  И двете компании ще играят ключова роля в бъдещото развитие на индустрията.  Очакваме това развитие!”

В допълнение към стратегическото съответствие, Франк Гьоринг посочва културните прилики между Villeroy & Boch и Ideal Standard: „Ние се характеризираме със силни марки, пропити от традиции и споделяме сходни ценности. Те включват подчертана ориентация към услугите, усет към добрия дизайн и постоянен стремеж към иновации. Щастливи сме, че служителите на Ideal Standard ще станат част от нашата глобална организация след приключване на сделката. Нашите клиенти ще се възползват от тази комбинирана експертиза и разширено предлагане.“

Новата експертиза отваря перспективи за растеж

С това сливане Villeroy & Boch не само издига своя бизнес с оборудване на бани на ново ниво по отношение на обема, но също така получава достъп до значителен допълнителен потенциал за растеж. Производствената база на Ideal Standard в бизнеса с фитинги, опитът в бизнеса с проекти и силните пазарни позиции в Обединеното кралство, MENA и Италия ще осигурят на Villeroy & Boch подобрено пазарно проникване и покритие на специфични региони и продуктови сегменти. Тези дългогодишни марки сега обединяват силните си страни.

„Секторът на баните продължава да е бързоразвиващ се глобален пазар, но това е пазар, на който ефектите от мащаба ще бъдат все по-важни за запазване на конкурентоспособността и привличане на бъдещи инвестиции. Дори само поради тази причина придобиването представлява правилната стратегическа стъпка за Villeroy & Boch. В допълнение, Ideal Standard е отлично продължение на нашия собствен бизнес модел. Това предвещава нова ера за сектор бани и уелнес и за Villeroy & Boch като цялоа”, заявява Андреас Шмид, председател на Надзорния съвет на Villeroy & Boch.

Разумна финансова сделка

Villeroy & Boch ще финансира транзакцията с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Транзакцията подлежи на обичайните регулаторни прегледи и одобрения, както и на успешното обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A. За разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката.

„Сливането се извършва на основата на солидна финансова структура. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обхвата на сделката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването“, обяснява финансовият директор на Villeroy & Boch д-р Маркус Уорнке. Очаква се сделката да бъде завършена в началото на 2024 г.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930