Предлагат iPhone 14 в БългарияПредишна статия
ВЕИ инвеститор готов да подпомага сметките за ток на жители в две български общиниСледваща статия
Горещи новини

25/09/23

Печалбата за британската икономика от смъртта на Елизабет II

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Смъртта на британската кралица Елизабет II помогна за възстановяването на британската туристическа индустрия. Заетостта на лондонските хотели заради туристите и чуждестранните делегации, изпълнили столицата, може да достигне 95%, прогнозират анализатори. Отслабването на британския паунд също допринася за ръста в туризма.

Феновете на британското кралско семейство, които пристигнаха в Лондон след смъртта на кралица Елизабет II, помогнаха за възстановяването на британската туристическа индустрия. По данни на Hotelplanner.com заетостта на лондонските хотели заради туристите и чуждите делегации, които пълнят столицата, може да достигне рекордните 95%. „Това не е изненадващо, като се има предвид, че очите на целия свят са насочени към британската столица, високопоставени лица и общественици, които просто искат да бъдат част от такова историческо събитие“, казва Томас Емануел, старши директор на STR – аналитична компания, специализирана в хотелиерския бизнес.

Риаз Бадар, управител на лондонския хотел Corbigoe, разположен в близо до Бъкингамския дворец, казва, че туристи са резервирали всичките 35 стаи в хотела. „Сега в лондонския Виктория всички стаи са запълнени и не само в нашия хотел, но и във всички хотели в района“, казва Бадар.

Някои анализатори отбелязаха, че затварянето на супермаркети, магазини и други предприятия в деня на погребението на кралицата на 19 септември може да попречи на възстановяването на британската икономика. Ръководителят на Hotelplanner.com Тим Хентшел обаче е уверен, че повишеният интерес към кралското семейство, предизвикан от смъртта на Елизабет II, може да тласне развитието на британската туристическа индустрия. „Общият импулс, който Обединеното кралство ще получи от туристите, които идват тук през следващите няколко дни и след това през следващите няколко месеца, далеч ще надхвърли краткосрочните загуби“, каза той. Ръстът на туризма се улеснява и от отслабването на британския паунд. На 16 септември, курсът му спрямо долара падна до минимум за последните 37 години. Валутата се обезценява на фона на обща рецесия в британската икономика, причинена, наред с други неща, от нарастващите цени на енергията след отказа от руски енергоносители. „Намерихме всичко в Лондон на невероятно добри цени“, споделя американският турист Джош Уолсман. „Всеки път, когато дойде сметката, казваме: „О, мислех, че ще бъде с 30% по-скъпо.“

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930