Изкуственият интелект не може да замени физическите работни местаПредишна статия
Как Tesla се бори с детския труд в африканските кобалтови миниСледваща статия
Горещи новини

17/07/24

За пръв път! Автомобилите на Tesla са в списъка на държавните поръчки на Китай

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Автомобилите Tesla на Илон Мъск за първи път бяха включени в списъка на китайските държавни поръчки, пише китайското издание Paper. Въпросният Model Y е в списъка с електрически и хибридни модели, които местните власти могат да закупят като служебни автомобили.

През юни правителството на източната провинция Дзянсу публикува данни за закупуването на 56 нови електрически превозни средства за използване като служебни коли от партийни, правителствени и обществени организации.

Освен Model Y, произведен в завода на Tesla в Шанхай, и Volvo Cars XC40, останалите 54 партиди се състоят от електрически превозни средства и хибриди от китайски марки. Volvo Cars е собственост на китайския автомобилен производител Zhejiang Geely Holding Group. Не е уточнено колко коли Model Y могат да закупят властите на провинция Дзянсу.

Аг. Reuters припомня, че по-рано на автомобили Tesla е било забранено да влизат на територията на някои държавни и военни съоръжения в Китай. Ограниченията бяха премахнати, след като компанията получи одобрение от водещата асоциация на автомобилната индустрия в страната, която заяви през април, че събирането на данни от автопаркове на Tesla в Китай е в съответствие с изискванията.

През април аг. Bloomberg писа, че Мъск е сключил споразумение за сътрудничество с китайската технологична компания Baidu за съвместно разработване на системи за картографиране и навигация за програмата на Tesla за пълно самостоятелно шофиране (FSD). Освен това, в същото време американският автомобилен производител се съобрази с изискванията за сигурност на данните и поверителност и получи разрешение да използва програмата си от китайските власти. За да получи това одобрение, Мъск направи необявено пътуване до Китай на 28 април.

Одобрението на FSD в Китай може да бъде „голям тласък“ за Tesla, която намали тримесечните си приходи за първи път от 2020 г. Изненадващото посещение на Мъск в Китай е „промяна на играта“, каза в интервю старши анализаторът на Wedbush Securities Дан Айвс. „Това може да направи FSD достъпен в Китай, което виждам като златна възможност за тях“, добави той. През май Bloomberg съобщи, че Tesla е увеличила съкращенията на работни места в Китай. Както отбелязва агенцията, съкращенията са причинени от глобалното забавяне на търсенето на електрически превозни средства. В Китай ситуацията се усложнява от конкуренцията на конкуренти като BYD и ниските потребителски нагласи. Доставките от завода на Tesla в Шанхай паднаха с 18% през април, докато общият пазар на нови електрически превозни средства нарасна с 33%.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031