Най-модерното от KWIATПредишна статия
Инвеститорите изтеглиха огромно количество пари от пазарите на развиващите се страниСледваща статия
Горещи новини

06/12/22

Sprite премахва зелените пластмасови бутилки в името на околната среда

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Компанията Coca-Cola напълно ще премине към използването на прозрачна пластмаса вместо зелена бутилка при производството на напитката Sprite. По този начин компанията се стреми да опрости процеса на рециклиране на опаковки и да намали количеството пластмасови отпадъци.

От днес – 1 август Coca-Cola Company премахва напълно употребата на зелена пластмаса в бутилки Sprite и ще я замени с прозрачна пластмаса като част от нова екологична политика, съобщава CNN Business, позовавайки се на изявление на компанията.

Факт е, че пластмасата, която Coca-Cola използва в момента, съдържа добавка – зелен полиетилен терефталат (PET). Поради багрилото, бутилките Sprite не могат да бъдат рециклирани за повторна употреба заедно с повечето прозрачни опаковки, тъй като оцветява всички суровини в зелено. Преминаването към прозрачна пластмаса ще помогне на производителя да улесни рециклирането и да намали отпадъците в дългосрочен план.

„Премахването на бутилираните багрила ще подобри качеството на рециклирания материал. Прозрачната опаковка на Sprite може да бъде рециклирана и ще допринесе за развитието на кръговата икономика за пластмаси“, казва Джулиан Очоа, главен изпълнителен директор на R3CYCLE, компанията за рециклиране и рециклиране на Coca-Cola.

Компанията също така актуализира логото и дизайна на бутилките Sprite – характерният зелен оттенък ще остане върху етикетите на напитката. Това е първата голяма промяна в опаковката от 1961 г.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2022
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031