Миладин Миладинов: Конкурентите са наши съмишленициПредишна статия
Lego отново си партнира с AdidasСледваща статия
Горещи новини

14/08/22

PERENIO IONIC SHIELD - първото потративно устройство срещу COVID

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

ASBISc Enterprises Plc, водещ Value-Added Дистрибутор, разработчик и доставчик на IT и IoT продукти, решения и услуги за развиващите се пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, разработва, проектира и произвежда иновативния PERENIO IONIC SHIELD ™ йонен дифузор. Това е компактно преносимо устройство, което излъчва специфичен състав на йонния комплекс, предпазвайки хората от известни коронавируси, включително SARS-CoV-2. Благодарение на това иновативно решение ние получаваме защита срещу коронавируси у дома, офиса, в таксито или дори на обществени места Perenio Ionic Shield PEWOW01 е първото устройство, проектирано на база технологията. В бъдеще ASBIS планира да разшири гамата устройства за защита от различни болести.

Perenio Ionic Shield PEWOW01 премина редица диагностични изпитания и клинични оценки. Регистриран е като активно неинвазивно медицинско изделие от клас I за употреба в ЕС и Великобритания.

Продажбите на устройството ще стартират в Европейския съюз през юни 2021. Perenio Ionic Shield не е просто поредния йонизатор. Уникалната технология, съпътстваща иновацията, създава стабилно йонно вещество, което генерира достатъчно енергия за емитиране на комплексни йонни групи във въздуха около нас. Гореспоменатият йонен разтвор се състои от соли на магнезий, калий, цинк, платина и злато. Активната част на устройството са сменяемите капсули, които могат да се използват редовно до 12 месеца. Срокът на годност на неизползваната капсула е седем години от датата на производство.

Perenio Ionic Shield е предназначен за предотвратяване на инфекциозни заболявания, причинени от известни коронавируси, включително Sars-CoV-2, и техните щамове. Излъчените йонни комплекси имат достатъчно кинетична енергия, за да разрушат положително заредената външна мембрана на коронавирусите и тяхната отрицателно заредена РНК.

Сергей Костевич, CEO и Председател на Борда на Директорите на ASBISc Enterprises Plc, коментира,: “Отне ни 15 месеца да проектираме, разработим, тестваме, сертифицираме и подготвим Perenio Ionic Shield за производство. Този иновативен продукт е разработен от международен екип от учени с дългогодишен опит в изучаването на въздействието на йони върху човешкото тяло, бактерии и вируси, изиграли ключова роля в този процес. Експерти по теоретична физика, химия, биомедицина и инженери от много страни работиха рамо до рамо, за да създадат продукт, който може да окаже огромно положително въздействие в защитата на нашето здраве и нашите близки.”

Perenio препоръчва устройството да се използва в затворени помещения – у дома, в офиса и дори в кола или такси. Комбинацията от няколко устройства Perenio Ionic Shield, разположени на интервал от 3 метра, също може да защити хората на обществени места: търговски центрове, летища, гари, фитнес зали, кафенета, ресторанти, салони за красота и в таксита или градския транспорт.

Perenio Ionic Shield е компактно устройство и може да се побере в раница, чанта или куфар. Преносимо е, което значително разширява обхвата на защитата, дори и по време на пътуване.

Най-ефективната концентрация на йони е в диапазон от два метра в диаметър. Препоръчителното минимално разстояние между устройството на Perenio и човешкото тяло трябва да бъде най-малко 25 cm. Благодарение на ниското ниво на емисии на озон, устройството е безопасно за денонощна употреба.

Сергей Костевич добавя: “Започнахме работата си, фокусирайки се върху найважния патоген в момента, т.е. коронавируса, в това число и Sars-CoV-2. Самата технология, обаче, ни позволява да я адаптираме, за да защитим здравето си и от други патогени. Планираме да разработим защита срещу грип, астма и различни видове алергени. Това означава, че закупувайки едно устройство сега, в бъдеще 2 можем да получим допълнителна защита, сменяйки само капсулата. Със сигурност ще работим по този проект.”

Благодарение на вградената вътрешна батерия, Perenio Ionic Shield може да работи до 6 часа без връзка с електрозахранването. Устройството може да се зарежда чрез захранващия конектор Type-C или може да работи, докато е все още свързано към захранването. Не изисква допълнителна конфигурация или инсталиране на приложение.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

август 2022
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031