На 70% от българите плащат с карта по време на ваканцията сиПредишна статия
Китай ограничи износа на метали, необходими за производството на чиповеСледваща статия
Горещи новини

27/05/24

Топ отбор от млади IT надежди се присъединява към екипа на Немечек България

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Топ отбор от над 25 млади IT таланти с много висок потенциал се присъединява към екипа на водещата българска софтуерна компания Немечек България в началото на лятото. След три месеца изключително интензивна тренировъчна програма всички  участници в първия “лагер” за IT новобранци RISE остават на работа в компанията. Към тях се присъединяват и шестима абитуриенти от програмата за дуално обучение, които събираха практически опит с ментори от Немечек България през последните две години на гимназиалното си образование.

“Това наистина е А-отбор от млади надежди, защото всички тези талантливи и високо мотивирани IT ентусиасти преминаха през изключително интензивна и предизвикателна програма на селекция. Първият випуск на RISE  бе подбран от 400 кандидати и оцеля в тримесечен тренировъчен лагер, който доби популярност с името IT TOP GUN. Нашите абитуриенти от дуалното обучение пък проявиха изключителна дисциплина за ранната си възраст и през последните две години ежедневно разпределяха времето си между училището и работата при нас.”, разказва Теодора Борисова, мениджър Наемане на таланти в Немечек България. “Затова сме много горди с всички тях и с бързото им израстване. Радваме се, че тежката програма не само не ги уплаши, но и всички те избраха да продължат работа при нас.”, допълва тя.  

RISE стартира в средата на март и продължи три месеца. Той се проведе с изключително интензивна програма по 16 технологични теми – Program Lifecycle Basics, IO, Data Structures & Algorithms, Networking and Connectivity, OOP, Multithreading, Development and Methodology, Databases, Design Patterns, UI/UX, Web App Development, Software Architecture and Design Principles, Data Science and Machine Learning, Clean Code, Front-end Development и Cloud, Infrastructure & DevOps. Те бяха комбинирани с комплексна подготовка за работа в реална среда и намиране на цялостни, креативни решения на съществуващи казуси. Участниците работиха с менторски екип без аналог у нас – 35 професионалисти от Немечек България влязоха в ролята на обучители. Именно интеракцията с тях и пълноценният обмен на знание е посочено от младите надежди като ключов фактор те да пожелаят да продължат професионалното си развитие в компанията.

Сега всички участници започват работа директно на Junior позиции в Немечек България, като в процеса на обучение всеки един от тях е намерил мястото си в софтуерните екипи, работещи за основните бизнес партньори на компанията – Workforce, Vectorworks, DocuWare, Bluebeam, CenterMine. Така талантите ще продължат да си взаимодействат с менторите от RISE.

Шестимата абитуриенти от програмата за дуално обучение също получават специално внимание от своите ментори в Немечек България. През последните две години, докато са в 11 и 12 клас, възпитаниците на СПГЕ “Джон Атанасов” се включват съответно по два и три дни седмично в дейностите в офиса на компанията. Това е вторият випуск в програмата, който се дипломира и със стаж в Немечек България. Като най-ценен урок участниците посочват екипната работа и възможността да се докоснат до реална IT среда, както и това, че са се научили да  разпределят задачите си и да управляват времето си като съчетават задачите в офиса с тези в училище. Благодарение на разработената от Немечек България програма с гъвкаво работно време, насочена именно към студенти -, сега те ще могат да продължат паралелно образованието си в университет и кариерното си развитие в компанията. Благодарение на цялостната си политика и изключително силен менторски екип, през годините Немечек България се утвърждава като предпочитано място за стаж и подготовка на мотивирани специалисти на старта на кариерата им в сектора. Компанията организира Junior програми за стажанти целогодишно и e един от пионерите в сектора със специализирани летни IT работилници за ученици.  Професионалисти от екипа на Немечек България се включват като лектори в различни инициативи на университети, училища и професионални академии в България.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031