Една от най-големите криптоборси уволнява всеки пети служителПредишна статия
Оценка на австрийския бизнес за българската икономическа реалностСледваща статия
Горещи новини

22/05/24

Германски стартъп разработва ултраефективен екологичен метанолов катализатор

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Химическата промишленост зависи най-вече от изкопаемия газ. По-голямата част от всички патентовани разработки и технологии в химическата промишленост принадлежат на Европейското училище по наука. Милиарди долари инвестиции в образование и високотехнологични индустрии, плюс вековна традиция, носят резултати.

До 2025 г. в света ще се произвеждат около 120 милиона тона метилов алкохол. Разработките за замяна на изкопаемия газ продължават от дълго време. Също така всяка година се отварят нови съоръжения за производство на зелен метанол.

Сега този процес се ускори многократно благодарение на енергийната криза и новите разработки, благодарение на стартиращи компании като германската C1 Green Chemicals AG от Берлин, която разработи и пусна в тестово производство ултраефективен метанолов катализатор. Новият катализатор прави възможно синтезирането на метанол от селскостопански или пластмасови отпадъци или въглероден диоксид и други елементи и материали.

Новата технология дава възможност да се намалят наполовина производствените разходи – температура и налягане. Синтезният газ се превръща в метанол в един цикъл в съществуващата технология. Пилотният завод синтезира метанол на мястото на първия завод на BASF, който произвежда първия си метанол през 1923 г.

Стартъпът вече има инвеститори: Maersk – световният гигант за контейнерни превози, преобразува своите кораби за метанол. Компанията изгражда завод за производство на зелен метанол в Испания с капацитет от 2 милиона тона годишно. Новото развитие със сигурност ще ускори енергийния преход на европейската химическа промишленост към алтернативни източници. Ноу-хауто позволява не само да се произвежда метанол на цени, сравними с изкопаемите горива, но също така позволява да се модернизират съществуващите съоръжения за производство на метанол без големи капиталови инвестиции, новата разработка също е много по-компактна от съществуващите производствени съоръжения, което ви позволява да поставите продукцията в контейнер и да я увеличите до необходимия капацитет.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031