Мъск назначава в Twitter роднини и служители от другите си компанииПредишна статия
Петър Ризов поема управлението на „Булсатком“Следваща статия
Горещи новини

01/12/23

Microsoft става съсобственик на Лондонската фондова борса

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Microsoft придобива 4% дял в Лондонската фондова борса (LSE), Вицепрезидентът на компанията – Скот Гътри, ще се присъедини към борда на директорите на LSE.

Пакетът от акции на Microsoft ще бъде изкупен от консорциум от инвеститори Blackstone, Thomson Reuters, Canada Pension Plan Investment Board на сингапурския суверенен фонд GIC.

Анализатори от Freedom Finance Global, въз основа на среднопретеглената цена на акциите през последните 30 дни, оцениха стойността на пакета на 2,2 милиарда долара. „Сумата съответства на 9,6% от паричните средства в баланса на Microsoft към края на третото тримесечие на тази година“, каза Егор Толмачев, анализатор във Freedom Finance Global.

Microsoft и LSE ще използват Azure Purview и Azure Synapse, за да създадат базирана на облак архитектура на данни, която консолидира наборите от данни на LSE в единна инфраструктура, изградена с оглед на сигурността. Клиентите на борсата ще имат по-бърз достъп до данни, което ще се отрази положително на адаптивността към развитието на капиталовите пазари.

LSE и Microsoft също така ще работят заедно, за да създадат цялостно решение за данни, анализ и работен процес, което да помогне на професионалистите по финанси и инвестиции да подобрят комуникацията и продуктивността, като същевременно спазват разпоредбите.

Microsoft и LSE ще използват Azure Machine Learning и усъвършенствано моделиране, за да разработят съвместно набор от решения, които предоставят на финансовите специалисти по-широк обхват чрез кръстосани активи, нетрадиционни анализи. Компаниите, разчитащи на анализи, ще могат да се мащабират, без да се ангажират със сложни процеси, които изискват допълнителни сървъри, хардуер и човешки ресурси. Според десетгодишния договор Лондонската фондова борса се задължава да закупи продукти и услуги на Microsoft на стойност $2,8 млрд. Това важи и за решения за анализ на данни и развитие на облачна инфраструктура.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031