Невероятен успех на 4-дневна работна седмицаПредишна статия
Mastercard закрива картите MaestroСледваща статия
Горещи новини

28/09/21

Lenovo е най-добър работодател за хора с ограничени възможности

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Lenovo е признат за най-добър работодател за хора в еравностойно положение за 2021 г. в класацията на Disability: IN’s 2021 Disability Equality Index (DEI). Получавайки 100 точки, Lenovo демонстрира прилагането на водещи практики при екслузивитета на култура, осезаема подкрепа от ръководството на компанията, достъпни работни места и методи за наемане, инициативи по взаимодействие със съобщества и разнообразна програма на доставчиците.

DEI е съвместна инициатива на Американската асоциация на хора с ограничени възможности (AAPD) и Disability: IN. Тя съдържа комплекс от инструменти за сравнителен анализ, предназначена за помощ на организации в изграждането им на пътни карти.

„Стремежът на Lenovo към разнообразие, равенство и приобщаване е насочено към намаляване на цифровия разрив и съдействие за достъп към технологиите, включвайки над 1 млрд. души по целия свят, които живеят с ограничени възможности“, казва Кевин Крослин, президент на Фонда Lenovo.

„Благодарение на участието ни в Индекса за равенство на инвалидите, ние носим отговорност за програмата, политиките и инициативите, които реализираме, за да гарантираме, че продължаваме да увеличаваме представителността си и качеството на обслужване на хора с ограничени възможности в Lenovo, а също така отделяме особено внимание на достъпността и приобщаването при разработването на наши продукти и решения за универсално взаимодействие с ползвателите“, допълва Крослин.

През миналата година компанията създаде три нови групи сътрудници в поддръжка на приобщаването в Северна Америка, Евразийския и Азиатско-тихоокеанския региони. Също така създаде и орган за разнообразие на продукти с цел създаване на приобщен и достъпен продуктов дизайн.

Lenovo е компания от списъка на Fortune Global 500 с годишен доход в размер на 60 млрд. USD. Тя е сред водещите американски организации за защита на гражданските права на инвалиди. Disability: IN е световна организация с нестопанска цел, чиято цел е интегриране на хора с увреждания. Сътрудничи си с над 220 корпорации. Тя работи за разширяването на потенциала на хора с ограничени възможности в предприятията.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Facebook

Календар

септември 2021
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930