Иво Христов: Сегашната Конституция е изчерпана, реформирането ѝ е неизбежноПредишна статия
На 16 януари стартира безплатно обучение от Finance AcademyСледваща статия
Горещи новини

21/04/24

Масови съкращения в една от най-големите платформи за криптовалута

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Третата по големина крипто борса в света – Kraken, ще освободи около 30% от своите служители (1100 души). Това съобщи в корпоративния блог на компанията нейният съосновател и изпълнителен директор Джеси Пауъл. Компанията приписа хода на необходимостта да се „оцелее през крипто зимата“.

Съкращенията са необходими, за да се позволи на компанията да се „адаптира към текущите пазарни условия“, казва Пауъл. „Трябваше да растем бързо, което наложи назначаване на много служители, за да предоставим на нашите клиенти качеството и обслужването, което очакват от нас. Това намаление връща размера на нашия екип до това, което беше само преди 12 месеца“, каза ръководителят на една от най-големите крипто борси в света.

Забавянето на растежа, причинено от „макроикономически и геополитически фактори“, е довело до по-ниско потребителско търсене, по-ниски обеми на търговия и намаляване на броя на клиентите на крипто борсата. „Оставам оптимист за криптовалутите и Kraken“, добави изпълнителният директор. Компанията ще предложи компенсация за 16 седмици работа като обезщетение и ще удължи периода на работа на засегнатите служители.

Кризата на крипто пазара започна след колапса на FTX на Сам Банкман-Фрид. Крипто борсата обяви фалит на 28 ноември. Оттогава много крипто компании страдат от тегления на инвеститори и регулаторен контрол. FTX беше оценен на 32 милиарда долара в началото на 2022 г.

През ноември най-голямата платформа Binance искаше да я купи, но в крайна сметка отказа сделката и още на следващия ден FTX обяви фалит. FTX дължи 3,1 милиарда долара на своите 50 най-големи кредитори, пише Reuters, позовавайки се на съдебни документи. Общо FTX може да има повече от един милион кредитори, твърдят адвокатите на компанията.

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрайд се оттегли като ръководител на борсата след подаване на молба за банкрут. Източници на Reuters съобщиха, че Bankman-Fried тайно е прехвърлил 10 милиарда долара клиентски средства от FTX към филиал на Alameda Research, след което значителна част от сумата е изчезнала. Bankman-Fried отрича нелегални трансфери на клиентски средства. По-рано, на 30 ноември, услугата за доставка DoorDash обяви, че ще съкрати 1250 работни места. Новите съкращения следват тези, обявени от технологични компании като Amazon, Meta, Twitter, HP и Lyft. По време на пандемията от коронавирус броят на хората, заети в технологичния сектор, рязко нарасна и рязко намаля през последните месеци, тъй като нарастващите лихвени проценти намаляват потребителското търсене и доверието на инвеститорите. Crypto.com уволни 13% от служителите си през октомври 2000 г., а Digital Currency Group на Barry Silbert уволни 13% от служителите си през ноември, съобщава CNBC.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930