ФРЕНСКО-БЪЛГАРСКАТА ТЪРГОВСКА И ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА ВРЪЧИ ЗА ПЕТИ ПЪТ СВОИТЕ ЕЖЕГОДНИ „НАГРАДИ ЗА ИНОВАЦИИ“Предишна статия
„Порция баланс“ 4 продължава с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“Следваща статия
Горещи новини

27/05/24

Единствената в България компания за производство на кафе инвестира 5 млн. лв. в нов цех за печене и опаковане (ВИДЕО)

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Един от световните лидери в производството на кафе и чай значително разшири оперативния капацитет на завода за кафе в Костинброд с инвестиция от 5 млн. евро, насочена към повишаване на капацитета за печене и опаковане. С фокус върху увеличаването на производствения капацитет, като същевременно се свежда до минимум въздействието върху околната среда, най-новите инициативи на JDE PEET’S доказват нейния непоколебим ангажимент за високи постижения и устойчивост. През 2024 г. заводът за кафе очаква забележително увеличение на производствената продукция с 25%.

Предприятието обслужва 18 пазара, включително България, Румъния, Унгария, Нидерландия, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна, Франция, Германия, Чехия, Полша, Прибалтика, Австрия и Великобритания. То предлага широка гама от 85 крайни продукта от 20 сорта кафе. По настоящем разполага с екип от почти 100 служители, а 10 нови работни позиции бяха открити като част от усилията за разширяване на дейността, което допълнително увеличава възможностите за заетост и икономическия растеж в региона.

Заводът за кафе в Костинброд успешно намалява въглеродните емисии на пекарната си с 16%, както и значително намалява емисиите на азотен оксид с повече от 60%. Освен това, постигнатото намаление на въглеродни емисиите възлиза на 350-430 тона годишно, което допринася за глобалните усилия за борба с изменението на климата.

Едно от ключовите технологични постижения и въведените устойчиви практики включва инсталирането на 820 слънчеви панела на покрива на завода. По този начин ефективно се използва слънчевата енергия за задоволяване на 12% от общите му енергийни нужди и се намалява зависимостта от невъзобновяеми енергийни източници. Също така заводът използва енергия от 100% възобновяеми източници, като допълнително намалява своя екологичен отпечатък и насърчава по-зелено бъдеще. Подчертавайки своята отдаденост на грижата за околната среда, компанията отбелязва значим етап, като генерира нулеви отпадъци за депониране.

Освен това заводът въвежда нов тип термично доизгаряне с вградено високоефективно оползотворяване на топлината. Тази иновация не само осигурява надеждно унищожаване на миризми, но и увеличава максимално енергийната ефективност чрез оползотворяване на отпадната топлина за производствена употреба. С фокус върху намаляването на енергийното потребление, компанията минимизира загубите на енергия чрез усъвършенствана изолация, вградена в системата за печене. Като стратегическа стъпка към повишаване на екологичната устойчивост, компанията залага на висококачествена система за пречистване на газовете за новата си пещ, която превъзхожда традиционните методи на каталитично доизгаряне. Това решение подчертава ангажимента на завода да сведе до минимум въглеродния си отпечатък.

"Тези постижения представляват един забележителен скок за завода за кафе в Костинброд, като приоритет за нас остават иновациите, устойчивостта и съвършенството във всички аспекти на нашата дейност", коментира Иван Иванов, управител на завода в Костинброд. "Чрез най-съвременни технологии и устойчиви практики, ние не само повишаваме ефективността си, но и гарантираме, че можем да продължим да доставяме висококачествени продукти на пазара. Тази инвестиция е доказателство за отдадеността на JDE PEET’S към растежа и високия напредък в производството на кафе".

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031