Завърши придобиването на Ideal Standard от Villeroy & BochПредишна статия
Арестуваха бивш програмист на Googlе, крадял тайни свързани с ИИ в полза на китайски компанииСледваща статия
Горещи новини

21/04/24

Веригите за бързо хранене повишават заплатите за сметка на цените

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Клиентите на веригите за бързо хранене ще останат неприятно изненадани, тъй като повечето вериги като McDonald’s, Chipotle и Jack in the Box, са решили да повишат цените. Приходите ще отидат за повишение на заплатите на служителите.

„Очаквам по-голяма част от ресторантите на самообслужване да повишат цените в Калифорния," Шарън Закфия, анализатор в William Blair, каза пред Business Insider.

Анализаторите на ресторантите споделят, че очакват цените да се повишат някъде между средните едноцифрени и ниските двуцифрени стойности.

„За съжаление, потребителят ще усети това увеличение,“ казва Анди Бариш, анализатор в Jefferies.

„Ресторантите обикновено повишават цените с около 2% годишно, но през 2022 г. някои го направиха с над 10% на фона на растящата инфлация на труда и стоките“, каза Сара Сенаторе, анализатор на Bank of America.

Увеличенията на цените ще варират според веригата, местоположението и франчайзополучателя. По-малките вериги може да имат по-големи увеличения на цените, защото нямат толкова много ресторанти извън щата, които да поемат въздействието.

За веригите за бързо хранене, които плащат на работниците, текущата минимална заплата в щата — $16 от януари — новата заплата от $20 представлява огромен скок от 25% в разходите за труд. Но ресторантите, които вече плащат на работниците си по-високи заплати, ще почувстват по-малко въздействие от новото законодателство.

Тъй като бързото хранене става по-скъпо, хората могат да вечерят по-малко или да правят по-малки поръчки. Джон Тауър, анализатор в Citi, каза, че по-високите цени може да са трудни за приемане от някои посетители. "Има много голям шанс това просто да се превърне в по-слаба стъпка" и повече хора избират вместо това да готвят у дома, каза той.

Минималната заплата от $20 се отнася само за работници в ресторанти с ограничено обслужване във вериги с най-малко 60 местоположения.

Въпреки това, по-високите заплати в McDonald’s, Subway и Burger King вероятно ще накарат други работодатели да предложат по-високо заплащане, за да могат да се конкурират за работна ръка.

Почти 550 000 души са работили като готвачи или на гише в индустрията за бързо хранене в Калифорния към май 2022 г., според данни от Бюрото по трудова статистика. Очаква се веригите за бързо хранене да се съсредоточат върху своите изгодни сделки в Калифорния, за да привлекат клиенти на фона на по-високите цени на менюто.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930