Близо 20% от българите спортуват само веднъж седмично - ВИДЕОПредишна статия
Най-богатите африканци според ForbesСледваща статия
Горещи новини

22/03/23

Трябва ли да купувате последователи в Instagram за вашия B2B бизнес

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Бизнесът процъфтява, когато хората забелязват техните продукти и услуги и популяризират мненията на другите хора за това, което предлагат. Един от начините да привлечете вниманието на другите е чрез социални медийни платформи. Една такава платформа е Instagram. Тя позволява на компаниите да достигнат до милиарди клиенти. Всъщност B2B клиентите също използват Instagram за лични и професионални цели.

Въпросът е следният: „Полезно ли е за B2B бизнес да предлага своите продукти и услуги на Instagram?“ Ако е така, трябва ли да купувате последователи за своя B2B бизнес?

B2B или бизнес към бизнес не е насочен към крайния потребител, така че подобен маркетинг в социалните мрежи може да не се смята за необходим. Компаниите се фокусират върху изграждането на репутация в рамките на по-голяма бизнес общност, вместо на отделни лица. Въпреки това специалистите посочват няколко причини да се популяризира B2B бизнеса в социалните мрежи.

Повишаване на репутацията

Броят на последователите на една компания подобрява нейната репутация по много начини. За начало хората, които вземат решения във вашата целева компания, ще забележат присъствието ви в социалните медии. Второ, вашият процент на ангажираност ще покаже колко ви е грижа за хората, към които се насочвате като потенциални клиенти. Създава впечатлението, че искате да изградите по-добри взаимоотношения с клиентите си.

Увеличаване на продажбите

Висококачествените последователи във вашия Instagram акаунт ще създадат добро впечатление на клиентите ви, ще увеличат ангажираността и ще подобрят продажбите ви. Да предположим, че се насочвате към компания за увеличаване на продажбите и нейните мениджъри са видели вашия Instagram акаунт с хиляди последователи. Няма ли да бъдат впечатлени? Тъй като никой не може да направи разликата между органични и закупени последователи, можете безопасно да купувате последователи от доверени доставчици.

Изграждане на доверие

Социалното доказателство е концепция, която описва доверието, което хората оказват на марка или услуга, когато видят, че други хора я одобряват. Те с радост ще купят продукт, ако има благоприятни отзиви в социалните медии за него.

Както можете да си представите, това работи и за B2B компании, където целевата аудитория е друг бизнес. Вашите потенциални клиенти ще бъдат много по-склонни да се доверят на вашата марка, ако имате много последователи в Instagram.

Увеличаване на пазарния дял

Когато имате реални потребители като ваши последователи в Instagram и те са повече или по-малко част от вашата целева аудитория, вашият пазарен дял се увеличава. Тези последователи няма да спрат дотук; ще получите повече от тях с времето.

Задържане на клиенти Независимо дали сте събрали истински последователи чрез органични средства или сте ги закупили от качествен уебсайт, те ще следват вашата компания. Това означава, че те ще бъдат във връзка със съдържанието ви в социалните медии.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2023
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031