Summer Oasis – нова колекция градински мебели и аксесоари (видео)Предишна статия
На 29 май връщат тленните останки на цар Фердинанд на родна земяСледваща статия
Горещи новини

20/06/24

Френската предприемаческа общност у нас – единна в лобирането за България (видео)

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Годишникът на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) служи като ценен източник на информация за членовете и партньорите на Камарата, като предоставя подробни описания и информация за контакт за всяко дружество член; послания от ключови представители на държавната власт и администрация на България и Франция и експерти от бранша, предоставящи контекст и бъдещи тенденции за икономиката на България; бизнес наръчник за страната, допълнен с резултати от последното проучване за бизнес климата в България; информация за предстоящи събития и инициативи за насърчаване на ангажираността и сътрудничеството между членовете.

Това издание е доказателство за силата и разнообразието на членовете на организацията, като представя фирми от широк спектър от сектори и индустрии.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България – вече 7 години подред работим заедно с ФБТИК и се радваме на стабилна и устойчива и резултатна връзка и отношения. Вие сте най-добрите лобисти на България във Франция и в международните връзки.

Утежненото глобално положение, както и отношенията между страните, напрегнатата ситуация в Европа и в навечерието на европейските избори, трябва да решаваме ние членовете на ЕС каква трябва да бъде икономиката на Европа. Нека да не забравяме, че преди политически съюз на Европа, има икономически и Европа не трябва да бъде скромна, когато трябва да показва своята икономическа мощ в отношенията с останалия свят. Сега точно в навечерието на европейските избори всички ние да говорим и да решим дали искаме ЕС да бъде доминираща икономическа и политическа сила. Очевидно е, че трябва да изберем икономически и политически ЕС, съюз на ценности. За да може да защитим правата на хората, което е в основата на този съюз, трябва да покажем своята икономическа и политическа мощ в този сложен свят и отношения. И в това отношение ролята както на търговски, индустриални и икономически камари, двустранните отношения и отношенията вътре в марките на ЕС, са от изключителна важност, защото тези решения трябва да вземаме заедно.

Камарата помага на младите хора, които изучават френски език, да намерят след това реализация, не само във фирмите, които са тук и техните представителства в България, но и във Франция, където да имат своята кариера и своето бъдеще. Много българи получават и добро образование във Франция.

"Развълнувани сме да представим новия годишник на Камарата", каза Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на ФБТИК. "Това издание не само отбелязва постиженията на компаниите, членуващи в нашата организация, но и насърчава създаването на мрежи и сътрудничеството в рамките на нашата общност. Тo е незаменим инструмент за всеки, който иска да се свърже с лидерите и новаторите, които движат нашата индустрия напред."

“Френско-българските отношения са устойчиво динамични и е небходимо всички да продължаваме да работим заедно за подобряване на атрактивността на България като инвестиционна дестинация“, изложи Стефан Делайе, председател на ФБТИК.

Френският посланик у нас Н.Пр. Жоел Мейер отправи поздрав и пожелание към гостите : „Благодаря на всички Вас и на Френско-българската търговска и индустриална камара за успешната съвместна работа. Имате пълната подкрепа от страна на посолството на Франция и на Икономическата служба за развитието на отношенията между нашите две страни“.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930