Нова практика за известяване при извършени нарушения от водачите на МПСПредишна статия
Изключителна креативност на участниците във второто издание на Бариста шампионатСледваща статия
Горещи новини

20/06/24

ERP навлиза в своето 5-то десетилетие

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Allied Market Research прогнозират, че ERP пазарът  ще достигне 117,09 милиарда долара до 2030 г.

Пазарът на ERP решения съществува от над 40 години. През тези 4 десетилетия, пазарът се разрасна с нови доставчици на решения и навлезе в нови индустрии. Според Allied Market Research, през 2020 година пазарът е възлизал на 43,27 милиарда долара. Те прогнозират, че стойността му ще достигне 117,09 милиарда долара до 2030 г., въпреки продължаващите промени, следствие на COVID-19 пандемията и нaрушените доставки на суровини и стоки.

Каква е причината за това динамично развитие? Важен фактор за високия ръст на пазарният дял на ERP е свързан с инкорпорирането на настоящите пазарни тенденции в технологични решения. Независимо дали софтуерните инженери създават ERP от нулата или просто актуализират  съществуващи платформи, от съществено значение е, да се предоставят на клиентите съвременни функционалности, от които се нуждаят, за да спечелят конкурентно предимство в актуалния бизнес свят. Нека разгледаме защо ERP системите днес са толкова конкурентни и значими.

Потенциалът на облака

Все по-голям брой потребители и фирми преминават към облачни решения. Облачните ERP системи позволяват постоянен достъп в реално време, от всяко устройство и отвсякъде. Ако компанията ви има местни или международни клонове и често се налага да пътувате до тези места, можете да ги управлявате чрез облачно ERP, или просто да преглеждате необходимите ви данни в движение. Важно е да изберете правилният партньор за вашия бизнес и затова е необходимо да се запознаете в детайли, какви функционални възможности предлагат системите. Един от съвременните бизнес софтуерни решения на българският пазар от висок клас решение е Soft1 Cloud ERP.

ИТ и телекомуникации

ИТ и телекомуникациите са сред основните индустрии на глобалния пазар на облачни ERP системи. Обемът данни, генерирани в телекомуникационната индустрия, е огромен и изисква висок клас решения и услуги за съхранение на данни. Жизненоважно за телекомуникационните и ИТ компаниите е да преоценят своите стратегии и да внедрят иновативни технологии, за да имат конкурентно предимство сред множеството организации, опериращи на този пазар.

Интернет на нещата (IoT)

Според Gartner, 63% от предприятията очакват да възвърнат инвестициите си в IoT проекти в рамките на 3 години. Чрез интегриране на IoT данни в ERP системата си, те могат да подобрят прозрачността и информацията в реално време, като по този начин намаляват дейностите, свързани с неавтоматизираното въвеждане на данни. Следователно, значително се улесняват както предвиждането и планирането, така и проследяването на изпълнението, с цел увеличаване на производителността.

Two-tier ERP

Обикновено Two-tier ERP архитектура се получава, когато компании се придобиват или сливат и се използват двете наследени ERP системи. При тази концепция, обикновено се използват облачни решения, тъй като могат да обслужват всякакъв тип бизнес.

Headless ERP

Headless ERP е нова концепция, която накратко казано разделя front-end процесите (например продажби) от back-end процесите (движението на стоки). Това нововъведение предлага по-ефективен обмен на данни и намалява необходимостта от персонализиране на ERP системата. Headless ERP е все още новост в света на ERP, но вече отбелязва значително влияние при проектите.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930