Най-важните бизнес новини в светаПредишна статия
Една от най-големите компании в света няма да има кого да наеме на работаСледваща статия
Горещи новини

25/09/22

Coca-Cola със стратегическо решение, поскъпване на инсулина и други важни новини

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Безалкохолните напитки на дистрибутора на Coca-Cola ще напуснат рафтовете в Русия. Coca-Cola HBC обяви, че ще спре производството и продажбата на напитките на марката, а именно Fanta, Sprite, Powerade, Schweppes, Burn, BonAqua и различни популярни сокове.

Decathlon ще затвори всички магазини в Москва от 26 юни. Затварянето е временно – компанията се нуждае от време, за да установи логистика и да попълни асортимента.

Близо 100-годишен американски производител на козметика подаде молба за фалит. Revlon – някога смятан за една от най-големите марки за красота в света, не успя да се възстанови от пандемията. В близко бъдеще Revlon възнамерява да преговаря с кредиторите за опростяване на капиталовата структура с цел намаляване на дълга. По последни данни сумата е 3,3 млрд. USD. За да я изплати, компанията планира да продаде акциите си на пазара.

X5 Group (управлява търговските вериги Pyaterochka, Perekrestok и Chizhik) се съгласи да закупи супермаркети от финландската верига Prisma. Сделката ще включва 15 супермаркета Prisma в Санкт Петербург. Почти всички магазини ще бъдат интегрирани в търговската верига Perekrestok.

Yandex се договори с притежателите на 84,9% от конвертируемите облигации да ги изкупи обратно – компанията ще плати с пари и акции на компанията майка Yandex N.V.

American Baker Hughes спира да обслужва всички руски проекти за втечнен природен газ. По-специално, компанията изтегля сервизни инженери от проектите на Газпром Сахалин-2 и Ямал LNG на НОВАТЕК, както и инженери-конструктори от строящия се Arctic LNG-2 на НОВАТЕК.

Baikal Electronics може да замрази проекта за пускането на сървърни процесори Baikal-S, представени в края на 2021 г., поради проблеми с пускането на поръчки за производство в Тайван. Руските онлайн кина увеличиха предлагането на филми и сериали от южнокорейска и турска продукция. Това трябва да компенсира липсата на премиери от холивудски и европейски студия.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

септември 2022
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930