KFC разшири дейността си през 2021 годинаПредишна статия
Джордж Сорос инвестира в електрическите автомобили RivianСледваща статия
Горещи новини

31/05/23

Booking уволни почти всички сътрудници от поддръжката

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Главният изпълнителен директор на Booking уволни почти целия екип за поддръжка в предварително записано видео. 2700 души бяха прехвърлени към аутсорсинг компанията Majorel. Сега те са "на правата на птицата", оплакват се бивши служители на Booking.

Първата новина за уволнението на почти 3000 души от Booking беше направена от потребител на Reddit с псевдонима u/TheSnitcher, който се представи като служител за поддръжка от компанията. По думите му в 09:00 ч. амстердамско време на служителите е показано видео, в което главният изпълнителен директор на Booking обявява уволнението на служители.

Потребителят не уточни дали са посочени причините за мащабното съкращение. Той обясни още, че не може да публикува доказателства за думите си, тъй като сключеното с компанията споразумение за неразкриване на информация му забранява да прави скрийншоти на работното пространство.

Договорите на всички служители за поддръжка на Booking в Германия, Франция, Испания, Литва, САЩ, Япония, Китай, Сингапур, Тайланд, Южна Корея се прехвърлят към Majorel, която ще предоставя услуги за поддръжка на потребителите на базата на аутсорсинг.

Бивш служител на Booking каза, че съкратените ще получават досегашните си заплати само още 6 месеца. След това новият работодател може да промени условията на договора: да намали заплатите, да поиска промяна в града или държавата, от която лицето работи, както и да прехвърли от поддръжка на резервации към друга компания, например Amazon, DHL.

Все още няма официален коментар от Booking.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2023
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031