Amazon временно прекрати наемането на нови сътруднициПредишна статия
Morgan Stanley с добри новини за САЩСледваща статия
Горещи новини

22/03/23

Най-голямата крипто борса Binance отказа да купи конкурент FTX

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Крипто борсата Binance се отказа от плановете си да закупи една от най-големите крипто борси – FTX, след извършване на надлежна оценка на компанията. Binance обяви това в своя Twitter акаунт. Най-големият играч на пазара на крипто обмен също беше объркан от последните новини за FTX, присвояващи средства на инвеститори, и предполагаемите разследвания на действията на борсата в САЩ. „Първоначално се надявахме, че можем да подкрепим клиенти на FTX, за да осигурим ликвидност, но проблемите са извън нашия контрол или възможност да помогнем“, обясняват от Binance.

Изпълнителният директор на Binance Changpeng Zhao обяви, че компанията е подписала необвързващо споразумение за закупуване на FTX на 8 ноември. Той също така спомена, че компанията може да откаже да закупи конкурент по всяко време и че Binance очаква висока волатилност на FTX токените в близко бъдеще.

Проблемите на FTX започнаха след публикуването на разследване на CoinDesk, което съобщава за неплатежоспособност на FTX. Притеснените инвеститори започнаха масово да теглят пари, страхувайки се от несъстоятелността на компанията. Проблемите на крипто борсата се влошиха, след като ръководителят на Binance разкри в своя Twitter, че неговата компания също планира да продаде останалите FTT токени, емитирани от FTX на стойност над $500 милиона, чрез техните клиенти. Проверката на SEC започна преди месеци с разследване на FTX US и неговите дейности по кредитиране на криптовалута, казаха двама източника на агенция Bloomberg. Американският регулатор все още не е повдигнал официални обвинения срещу FTX.

„Всеки път, когато голям играч в индустрията се провали, потребителите на дребно страдат. През последните няколко години видяхме, че крипто екосистемата става по-устойчива и вярваме, че с течение на времето свободният пазар ще отсее онези, които злоупотребяват с потребителски средства“, добави Binance в Twitter. След успеха на FTX, алтернативната сделка бележи краха на компанията: в началото на 2022 г. инвеститорите оцениха FTX на $32 милиарда. През есента на 2021 г. фирмите за рисков капитал Sequoia Capital и BlackRock инвестираха във FTX с оценка от $25 милиарда.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2023
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031