Uber с експанзия в нова транспортна ниша - разширява услугите с лодка в цяла ЕвропаПредишна статия
За пръв път! Автомобилите на Tesla са в списъка на държавните поръчки на КитайСледваща статия
Горещи новини

17/07/24

Изкуственият интелект не може да замени физическите работни места

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Мощното навлизане на изкуствения интелект (ИИ) подлага под въпрос до каква степен той ще замени физическите работни места. Някои са на мнение, че до голяма степен ИИ ще изземе редица физически работни места, а други мениджъри са на противоположното мнение.

Сред тях е и Кен Грифин – основател и главен изпълнителен директор на Citadel. „Налице са редица недостатъци в моделите за машинно обучение, прилагани в определени сценарии от реалността“. Според него, инструментите за машинно обучение имат своите лимити, когато става въпрос за адаптиране към промените. Моделите за машинно обучение не се справят добре, когато бъдат поставени в нова среда. Пример са самоуправляващите се автомобили. Но въпросните модели се представят отлично, когато има последователност.

Заплаха, а не предимство. Това е мнението на Илон Мъск за изземването на работните места от ИИ. Основателят на Tesla дори определи ИИ като „по-опасен от ядрено оръжие“.

Силата на модерните технологии не може да бъде отхвърлена и ще заема все по-голямо място в бъдещето. Грифин дори смята, че благодарение именно на тези модели човекът ще успее да се пребори кардинално с рака. „Нарастването на изчислителната мощ ни позволява да решаваме всякакви проблеми, които преди 5, 10, 15 години не можеха да бъдат решени“, допълва той. Все пак милиардерът инвеститор смята, че силата на модерните технологии не може да бъде отхвърлена в дългосрочен план и дори вижда как един ден ракът ще бъде изкоренен благодарение на тях.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031