НАД 120 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФЕСТИВАЛА НА АЗИАТСКАТА КУЛТУРА Предишна статия
СРЕЩАТА НА G-20 В ХАМБУРГ: ВЪПРОСИ НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА НА ФОНА НА РАЗНОГЛАСИЯСледваща статия
Горещи новини

09/12/23

25 ГОДИНИ "ИДЕАЛ СТАНДАРТ - ВИДИМА" АД

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

За 25 години „Идеал Стандарт – Видима“ АД се превърна в най-големия работодател за Централна Северна България и стратегическа организация на Идеал Стандарт Интернешънъл.

 По повод 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“, компанията получи поздравителен адрес от Томислав Дончев, заместник министър-председател на РБългария, в което се казва: „Позволете ми да използвам повода и да поздравя Вас и всички служители на „Идеал Стандарт – Видима“ АД. Успешните заводи и структури на дружеството за годините в България са натрупали значителен опит, изградили са добра технологична база и разполагат с квалифицирани кадри. Вярвам, че дружеството ще продължи и занапред активно да се развива и да разгръща производствения си и творчески потенциал.

Ето какво сподели Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД: „тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. Амбицията тогава и на двете компании е да създадат успешна компания. Днес, след 25 години с гордост отбелязваме, че е постигнато много повече от първоначалните очаквания, заложени като условия в споразумението.“ Някои от условията са:

1.„Осигуряване на заетост на работната ръка, допълнително материално стимулиране и социални придобивки за колектива“. През 1992 година в компанията са работили 900 човека, днес в „Идеал Стандарт – Видима“ АД работещите са близо 3200 души в различни структури – завод за санитарна керамика, две производствени площадки на завода за санитарна арматура, дистрибуционен център, търговска организация „Клъстър България“. С годините се създават и нови професии в Центъра за информационни технологии и център за финансово обслужване. Относно допълнително материално стимулиране и социални придобивки за колектива можем да се похвалим с богата и разнообразна социална програма за работниците и служителите, някои от по-големите са: парични подаръци за Коледа и Великден, ваучери за храна, подпомагане на млади семейства при сключване на брак, майчинство и раждане на дете, собствени зъболекарски кабинети, медицинска служба, профилактична програма, застраховка, допълнително пенсионно осигуряване, почивно дело и други.

2. „Социален ангажимент към Общината и гражданите на Севлиево“. Устойчивото развитие на компанията през годините прави възможен сериозния социален ангажимент към обществото, в което живеем и работим. За нас е гордост, че допринасяме за развитието на обществения живот в гр. Севлиево – създадохме галерия, детска арт школа, езиков център и вокална група, които се превръщат в оазиси на културата, изкуството и образованието. Това не е всичко – компанията всяка година прави дарения за здравеопазването, образованието, културата, спорта. Някои от по-значимите дарения, направени от „Идеал Стандарт – Видима” АД през годините са за МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”, гр. Севлиево, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, гр. Габрово; община Севлиево, читалища, детски ясли и градини и много други.

3.„Достъп до световни пазари“. Днес компанията „Идеал Стандарт – Видима“ АД произвежда изделия, които отговарят на световните изисквания за качество, дизайн и функционалност и присъстват в над 60 държави. С гордост можем да кажем, че Търговската организация, базирана в Севлиево, управлява продажбите в 16 държави от Източна Европа.”

„За тези 25 години „Идеал Стандарт – Видима“ АД се превърна в най-големия работодател за Централна Северна България, емблематична за България компания и стратегическа организация на Идеал Стандарт Интернешънъл“, подчерта Ярослав Дончев.

На събитието официални гости бяха Ивайло Иванов, заместник – министър на труда и социалната политика; Невена Петкова, Областен управител Област Габрово; Румяна Михайлова, изпълнителен директор на Главна инспекция по труда; Димитър Бранков, зам.-председател на Българска стопанска камара; Добри Митрев, заместник – главен секретар на БСК и Пепа Сомлева, секретар Стопанска камара – Габрово.

 

Кампанията за годишнината от създаването на смесеното дружество ще премине под надслов „25 години Идеал Стандарт в България“. Предстоят събития за гражданите в Севлиево, Габрово и В. Търново на 12, 14 и 16 юли. Компанията подготвя филм за развитието на компанията през тези 25 години, който ще бъде разпространен по собствените комуникационни канали. Ще бъде издадена книга – „Гордостта на Севлиево“, в която ще бъдат представени постиженията на децата в града, подкрепяни от компанията.

През ноември предстои да бъдат представени две големи инвестиции, част от инвестиционната програма на Идеал Стандарт в България.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031