Най-богатите фамилии на светаПредишна статия
Мелания Тръмп мисли за разводСледваща статия
Горещи новини

28/09/21

11-те най-дълго притежавани акции на Уорън Бъфет

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Тези компании са собственост на Berkshire Hathaway (Бъркшър Хатауей) от поне 14 години.

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A) (NYSE: BRK-B) Уорън Бъфет има способността да прави много пари за себе си и своите акционери. От 1965 г. акциите на Berkshire Hathaway имат средно 20,3% годишна печалба, което се равнява на 2 744 062% съвкупна печалба за последните 55 години.
Докато инвеститорите често посочват способността на Оракула от Омаха, да намира страхотни сделки, които са видими за всички, и фокуса му върху бизнеса с устойчиво конкурентно предимство, и може би най-важният критерий за успеха на Бъфет е неговата готовност да купува и държи страхотни компании. за много дълги периоди от време.По-долу ще намерите 11-те от най-дълго притежаваните акции на Бъфет, всички от които са постоянно притежавани от Berkshire Hathaway минимум в продължение на поне 14 години.

Coca-Cola: 32 години

Най-дългосрочният пакет от акции в портфолиото на Бъфет, който е малко вероятно да бъде продаден, е на гигантът за напитки Coca-Cola (NYSE: KO). Акците на Coca-Cola се притежават от 1988 г. А продукцията може да се намери във всички страни в света, с изключение на две (Куба и Северна Корея). С 50,5% възвръщаемост на разходите, Coca-Cola е машината за пари на Бъфет.

Wells Fargo: 31 години

Банковата компания Wells Fargo (NYSE: WFC) е холдинг на Berkshire Hathaway от 1989 г., въпреки че скорошната активност по продажбата на акции предполага, че скоро това може да приключи. Кризата от 2008 година и счетоводните скандали, разрушиха доверието на Бъфет към компанията.Остава да видим дали той ще продължи да държи останалите 137,6 милиона акции. American express: 27 годиниAmerican Express (NYSE: AXP) е в постоянно владение от 1993 г. Компанията не само събира такса за обработка на плащанията към търговците, но също така действа като индивидуален и корпоративен кредитор, като по този начин събира лихви върху непогасени месечни салда и/или годишни такси от притежателите на карти. Както и повечето финансови акции, AmEx е уязвима преди рецесията. Въпреки това, компанията се възползва от близките си връзки с богатите си клиенти, което й помага да смекчи  икономическият спад.

M&T Bank: 24 години

Регионалната M&T Bank (NYSE: MTB) – е доста консервативна регионална банка в североизточната част, известна с това, че използва придобивания, за да стимулира растежа. Berkshire всъщност инвестира 40 милиона долара в M&T през 1991 г., след спестовната и кредитна криза в края на 80-те години, предоставяйки на компанията на Бъфет привилегирован дял. Нейната възвръщаемост на активите (ROA) е над средната за регионалните банки.

Moody’s: 20 години

Moody’s (NYSE: MCO) е една от най-големите инвестиции на Бъфет, с базова цена от около 10 долара за акция. (Moody’s затвори на $ 271,88 на 23 октомври 2020 г.). Аналитичният сегмент на компанията предлага двузначен потенциал за растеж, докато исторически ниските лихвени проценти трябва да доведат до емитиране на голямо количество на корпоративни дългови задължения, който компанията може да оцени. Costco Wholesale: 20 годиниВярвате или не, Уорън Бъфет е акционер в Costco Wholesale (NASDAQ: COST) от две десетилетия. Въпреки че интернет наруши повечето форми на търговия на дребно, най-голямата в света верига от складове за самообслужване Costco се оказа безупречна. Компанията използва големината си като предимство при купуването на едро, което ефективно намалява цените за нейните клиенти. Costco може също така да разчита на събрания членски внос, за да увеличи маржа си, да намали цените от другите хранителни магазини и да изгради лоялност към своята база за продажби.

Globe Life: 19 години

Globe Life (NYSE: GL), която до август 2019 г. беше известна като Torchmark, е седмата по големина компания по притежаване на акции в портфейла на Бъфет. Тази незабелижима компания осигурява животозастрахователна и допълнителна здравна застраховка за семействата с ниски и средни доходи в САЩ.

Procter & Gamble: 15 години

Въпреки че е един от най-малките холдинги на Бъфет в наши дни, той постоянно притежава пакет с акции на компанията за потребителски стоки Procter & Gamble (NYSE: PG) от началото на 2005 г. Портфолиото на P&G се състои основно от много продукти от първа необходимост, което обуславя търсене и осигурява предсказуем паричен поток, който е трудно постижим.

Johnson & Johnson: 14 години

Друга дългогодишна холдингова компания в Berkshire Hathaway е медицинският конгломерат Johnson & Johnson (NYSE: JNJ). Някога един от най-големите акционери, сега Berkshire притежава само 327 100 акции. Тъй като Бъфет не е голям фен на проследяването на клинични изпитвания, и с придобиването на Synthes през 2012 г. той значително намали дела на Berkshire в J&J. UPS: 14 години

UPS: 14 години

Логистичната компания United Parcel Service (NYSE: UPS) всъщност е най-малката холдингова компания на Berkshire Hathaway по пазарна стойност (10,2 милиона долара). Макар да е неясно защо Бъфет продължава да се придържа към символичната позиция от 59 400 акции, то UPS изглежда е основният бенефициент по време на пандемията от коронавирус. Очаквайте тази тенденция да продължи и в обозримо бъдеще.

U.S. Bancorp: 14 години

И накрая, регионалният банков център на US Bancorp (NYSE: USB) е редовна част от портфолиото на Berkshire Hathaway от началото на 2006 г. Сред регионалните банки е малко вероятно да намерите компания с постоянно по-висока възвръщаемост на инвестициите по време на периоди на икономически растеж от US Bancorp. Тъй като повече от половината от всички продажби в момента се извършват чрез мобилни или онлайн транзакции, US Bancorp може да си позволи лукса да затвори някои от своите физически офиси, за да намали разходите си. Може би тази компания ще остане сред фаворитите на Бъфет за години напред, предвиждат от vc.ru.

 

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Facebook

Календар

септември 2021
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930