Нерешаването на проблемите в енергетиката, могат да принудят България да внася ток (ВИДЕО)Предишна статия
Иван Алексиев: Трябва да разгърнем потенциала на ПомориеСледваща статия
Горещи новини

21/04/24

Шеф Илиян Александров: Храната трябва да бъде празник за сетивата (ВИДЕО)

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

РЕСТОРАНТ OXBO: кулинарно изживяване на следващо ниво.

Пригответе се да се отдадете на гастрономическо приключение, създадено специално за вас.

Шеф Илиян Александров – е главен готвач в „Хилтън София“ от 4 години. Започва работа в хотела точно преди 20 г., като голяма част от кариерата му е свързана с известната хотелска верига.

Как насочеността ви към здравословен начин на живот и хранене променя целия бизнес?

Изцяло го променя. Занимаваме се със здравословно хранене и с полезен начин на живот. Правим безглутенови палачинки, ползваме различни безлактозни млека. Доста сме гъвкави.

Кои са най-големите предизвикателства?

Наблюдават се различни видове нетолератности към различни продукти – лактоза, млечни, меса, риба и други. Месец януари за цялата верига хотели „Хилтън“ беше месецът на веганската кухня, тъй като много хора вече се ориентират към веганството било то по здравословни или други причини. Не ядат месо или млечни продукти.

Трудно ли ви беше?

Не много трудно. В Хилтън имаме голям екип и те ни бяха изпратили доста подборни насоки. Стараем се да има за всеки вкус по нещо.

„Хилтън София“ не би било толкова емблематично място през изминалите години без своите специални рецепти, които показват на нашите гости, че храната може да бъде празник за сетивата.

Как се промени вкуса на клиентите, примерно след пандемията?

Хората се насочват към здравословния начин на живот. Сега например, имаме тема „От фермата до масата“. Много от гостите ни, например предпочитат българско месо, български пилета. Преди ядяха много бургери. Сега питат кои продукти откъде вземаме. Интересуват се много. Това се промени при нас.

Сега, когато стартирате с брънча, ще има ли отделна секция за здравословно хранене?

Засега не сме го мислили, но като цяло ще имаме и такава секция. Но предвиждаме да имаме сектор само с фермерски неща. Това ще е на по-късен етап.

Имате предвид българска еко продукция?

Работим с някои ферми за месо, като искаме да направим с тях тематични брънчове. Примерно, много добре работим с биоферма „Поляна“, Ямболско. Имат много добро мляко, сирене, вина. Правят вино без стабилизатори и изкуствени добавки. Това, което е във фермата като дрожди, като продукти, това се използва.

Относно храната за децата, предвидили ли сте нещо по-специално?

Правим отделно храна за децата, но родителите, много държат да ядат храната за възрастни. Ние правим детски бургери, различни видове пасти, печено, картофки, които те обичат. Имаме и детска стая с аниматори по време на брънча.

Страхувате ли се от конкуренцията?

Мисля, че за всички има място.

Как професионално се издържа в кухнята?

Изискват се здрави нерви, но щом си успял да накараш гостите да се почувстват специални, означава, че си изпълнил своята задача като главен готвач.

За кога е планиран първият брънч?

За сега брънч ще има един път месечно в ресторант OXBO. Но предстои да има и подобен на бара, който е тип коктейлен брънч, при който ще се наблегне повече на коктейлите и напитките, с малки тапас хапки. Това мисля, че ще е ново за София.

OXBO BRUNCH стартира на 18 февруари от 12.30 ч. до 16.00 ч.

Насладете се на всяка хапка и глътка и помнете:

Животът е твърде кратък, за да кажем „Не“ на брънча!

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930