Vivacom с мега инвестиция, нова услуга и ребрандиранеПредишна статия
Работата не ви удовлетворява? Може би не съответства на личността виСледваща статия
Горещи новини

22/06/21

Хоум офисът се превърна в златна мина за работодателите

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Пандемията, причинена от коронавируса, и съответно преминаването на служителите на работа от къщи спомогна компаниите да спестят от корпоративни разходи.

Предимствата от дистанционната работа

Допитване на списание Forbes показва, че 40% определят икономията на средства от корпоративни събития основното перо за спестяване. Други 27% от компаниите заявяват, че са успели да спестят от наема на офиси, а 20% отчитат ръст от производителността на труда. 10% са спестили от съкращаването на офис персонал. Близо 40% обаче не регистрират никакви предимства от дистанционната работа.

Недостатъци от дистанционната работа

Сред основните разходи на компаниите във връзка с пандемията са тези за спазване на санитарните изисквания. Близо 40% от фирмите са направили такива разходи, а 36% отчитат еднократни разходи за пренасяне на компютри и мебели от работното място в офиса до дома на съответния служител. Друго съществено перо като разход на компаниите е покупката на лицензи за онлайн платформи за комуникация и инвестиране в киберсигурността на мрежите, съответно 14% и 22% от компаниите. Близо една трета от анкетираните от Forbes компании не са направили никакви разходи свързани с пандемията.

Изводите от анкетата са, че компаниите като цяло не са усетили съществена икономическа изгода, респективно намаляване на разходите вследствие на пандемията "Почти еднаквите проценти на отговорите за разходите, направени за някои пера и спестяването от други (например 40% от фирмите са спестили от корпоративни събития, но и в същото време същият процент са направили разходи във връзка със спазването на санитарните мерки) говори по-скоро не за икономия, а за бюджетно преразпределение", коментират анализатори. Това, от което са успели да спестят компаниите по време на пандемията, са корпоративни събития и наем на офиси, но това е в резултат на изолацията, а не поради решение на самите фирми.

Преминаването на хоум офис доведе и до възможността за наемане на служители от други – по-малки градове. Респективно на тях им се заплаща по-малко спрямо служителите от големите градове. От този преразпределение обаче са успели да спечелят едва 7% от анкетираните компании.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

юни 2021
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930