Уорън Бъфет изпревари Марк ЗукърбъргПредишна статия
Alphabet с приходи от над 250 млрд. USDСледваща статия
Горещи новини

17/05/22

ТОП 20 на най-богатите фамилии в Азия

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Анализ на Bloomberg определи 20-те най-големи семейни фирми в азиатския регион. Тяхното общо богатство е над 495 милиарда долара и надвишава БВП на Хонг Конг или Сингапур. Класацията е изготвена на 25 януари, като в нея са представени семейни фирми, които са няколко поколения мениджъри. Това е и основната причина в класацията да не е собственикът на Alibaba Group Holding Ltd. – Джак Ма, тъй като той е първият в семейството му, който забогатява.

В ТОП 3 влизат две индийски династии, като общо в класацията има четири индийски семейства. Лидер по брой на най-богатите династии е Хонг Конг – в класацията има пет фамилии от там.

Също така в списъка са включени и големи бизнесмени от Индонезия, Тайланд, Тайван, Сингапур, Филипините, Южна Корея, Япония и Китай. Подробности с поредността и описания за фирмите и техните собственици можете да видите на уебсайта на Bloomberg.

Сред най-прогресивните области на дейност на проспериращите азиатски семейства са криптовалутите, технологиите и електронната търговия.

Фамилиите, някои от които обхващат шест поколения, осъзнават необходимостта от промяна. Те казват, че искат бързо да преминат към зелени технологии и цифровизация на бизнеса и са готови да инвестират в авангардни проекти, независимо дали става дума за метавселени или биотехнологии, въпреки че грешките в тези индустрии могат да бъдат много скъпо струващи.

Също така, „традиционните ценности“ (нефтодобива и преработката на петрол, енергията, недвижимите имоти, банкирането, застраховането, търговията на дребно, телекомуникациите) са широко представени в класацията.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2022
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031