Българинът си създаде здравословни хранителни навици, но не създава такива у децата сиПредишна статия
Спад на пазара на етерични маслаСледваща статия
Горещи новини

04/03/24

Специален сертификат гарантира високото качество на хляба (ВИДЕО)

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

През последната година една от големите вериги супермаркети в България, отчита ръст в търсенето на хляб и прясно изпечени тестени продукти от собстевната си пекарна. „През миналата година отчетохме 12% ръст и очакваме той да се запази и през 2024-та. Специално към пекарната ни отчитаме 19% завишен интерес“, каза Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България. Седмично във веригата пазаруват над 1 милион клиенти.

Той уточни, че най-търсения хляб у нас остава „Добруджа“. Интересът към баниците е по-голям по време на празниците. Повишава се търсенето на донати и закуски.

Новост в магазините е специалната секция за балансирана диета, където може да намерите над 14 вида изделия приготвени с натурални съставки (квас, малц, ръжено брашно, протеинови съставки), които не съдържат ГМО, без хидрогенирани мазнини и без изкуствени добавки.

„Водещото при избор на даден продукт на първо място е качеството. Следва колко пресен е продуктът и едва след това са цената и разнообразието“, допълни Чернев.

В Kaufland сертифицирането е започнало преди 3 години – първо на прясно месо, след това на сух асортимент и сега на пекарната, която е „сърцето“ на магазина.

Гарант за високо качество на тестените изделия в Kaufland е фактът, че 11 от артикулите пекарната на веригата супермаркети получиха печат за качество от независимия институт за сертификация на хранителни стоки – TÜV NORD България.

„Сертификатите на ТÜV NORD удостоверяват, че процесите и продуктите, които носят нашия печат, отговарят на най-високите международни стандарти за качество и безопасност на храните. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес, който включва детайлни проверки на артикулите в 4 ключови направления, включително лабораторни анализи, проверки на състава на сертифицираните артикули, проверки с тайни клиенти и изненадващи проверки при производителите. Те дават гаранция за постоянство в качеството и безопасността на продуктите. Kaufland България е единственият ритейлър, който доказва чрез фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си и поставя високи стандарти в сектора на  търговията", подчерта Стоян Йотов, управляващ директор на TÜV NORD България.

На какви изисквания трябва да отговаря хляба, за да отговаря на високите международни качества? „Качественият хляб е произведен от качествени житни култури. Най-важно за потребителите, когато избират хляб, е да разнообразяват менюто, защото в различните видове хляб има различни хранителни вещества, важни за правилната функция на организма“, каза д-р инж. Илиана Лазова-Борисова от Селскостопанската академия по време на дискусията. Тя отбеляза, че хлябовете със семена имат високо съдържание на растителен протеин. Тези потребители, които нямат здравословна необходимост да консумират безглутенов хляб, не е препоръчително да го ползват постоянно, защото организмът им привиква и губи способността си да обработва житни култури.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031