България с най-висок социален риск в ЕСПредишна статия
Kaufland откри своя „най-технологичен“ хипермаркетСледваща статия
Горещи новини

30/11/23

Нов българо-британски бизнес хъб започна работа в Лондон

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Bulgarian Expansion Bridge сформира общество от предприемачи и инвеститори, които ще помагат на стартъп-и да се развиват на британския пазар.

В Лондон започна работа Bulgarian Expansion Bridgе (BEX), неправителствена организация, която ще съдейства на български компании да получат достъп до британските финансови, пазарни и технологични екосистеми. BEX ще предоставя и информация на британски частни инвестиционни компании за възможностите да инвестират в български IT и други стартъп-и.

Развитието на българското предприемачество във Великобритания ще се осъществява от Bulgarian Expansion Bridge, основана по инициатива на Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Eleven и BESCO с подкрепата на българското посолство във Великобритания и британското посолство в България.                                        

Изпълнителният директор на БЕХ е Георгиос Коловос, български предприемач с дългогодишен опит във Великобритания и САЩ.

Стартирането на работата на БЕХ е в контекста на подписаната на 25 октомври декларация между България и Великобритания за стратегическо партньорство, според която се планира практическо сътрудничество в редица области като икономиката, академична мобилност, научноизследователска и развойна дейност (НИРД), дигитална търговия.

„Щастлива и горда съм, че след близо две годишни усилия успяхме да учредим BEX като първия българо-британски бизнес хъб, който подкрепя българските компании да се установят и развият на британския, а от там и на глобалните пазари. Основната цел е ре-брандиране на България и налагането ѝ като стратегически партньор сред инвеститорите в технологични иновации на Острова“, коментира Геновева Христова-Мъри, член на УС на BEX.

„Включването на BEX в официалното споразумение за стратегическо сътрудничество между България и Великобритания е сериозна заявка за институционална подкрепа от двете страни“, каза търговско аташе на България в Лондон Красимир Киряков.

Пилотната програма на BEX включва въвеждащ курс за компании, специализиращи в изкуствен интелект. Курсът започва през ноември.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031