Топ 10 тенденции във Facebook, които ще продължат и през 2021 годинаПредишна статия
10 основни тенденции през 2021 годинаСледваща статия
Горещи новини

22/06/21

НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ENERGY GLOBE БЪЛГАРИЯ 2020

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Наградата Energy Globe за България за 2020 г. се връчва на проекта „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“.

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД е тазгодишният победител в наградите Energy Globe за България с един изключителен и устойчив проект.

Проектът „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е част от дългогодишната екологична политика на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за опазване на биологичното разнообразие. Партньор по проекта е Българското дружество за защита на птиците – най-голямата неправителствена организация, която има 1400 членове. Основната цел на проекта е да минимизира смъртността на застрашени видове птици, причинена от токов удар или сблъсък с електроразпределителната мрежа.

С повече от 180 участващи държави, Energy Globe Awards са най-важните екологични награди по света. Представят се проекти от цял свят, вариращи от малки до мащабни инициативи. Националните победители в наградата Energy Globe се публикуват в сътрудничество с UNIDO на www.energyglobe.info. Националните победители имат едно общо нещо: всички са осъзнали, че околната среда не се опазва с думи, а с дейности!

Ангажирани хора по целия свят разработват решения за най-належащите екологични проблеми на нашето време като недостиг на ресурси, замърсяване на въздуха и водата, ерозия, климатични промени или зависимост от изкопаеми горива. Въпреки че тези решения са лесно достъпни, те често остават непопуляризирани. Energy Globe им дава гласност и ги представя на широка публика, за да ги направи видими и да насърчи другите да измислят свои собствени иновативни решения.

Церемониите за националните награди се организират от Advantage Austria!

Кандидатстването за следващата година вече започна, всяка дейност се брои! Представете своя устойчив проект на Energy Globe Award 2021! Детайли и формата за кандидатстване ще намерите на www.energyglobe.info.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

юни 2021
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930