Джак Ма се оттегля от управлението на голяма компанияПредишна статия
Изказване на председателя на ФЕД предизвика загуби от 78 млрд. USD на най-богатите хора на светаСледваща статия
Горещи новини

21/09/23

България е първата европейска дестинация на световната кампанията за опазване на водните ресурси „RUN BLUE“

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Австралийската активистка и защитник на водните ресурси Мина Гули бяга два маратона в България на 25-ти и 26-ти август. Те са част от кампанията ѝ "RUN BLUE", която цели да обедини бизнеса, неправителствените организации, правителствата и широката общественост по света за предприемане на спешни действия по отношение на водата. Гули ще пробяга 200 маратона по целия свят за една година. Тя стартира в Австралия на Световния ден на водата през март 2022 г. и ще завърши в Ню Йорк на 22 март 2023 г. Със създаването на фондация "Thirst" и инициирането на "RUN BLUE" Мина Гули иска да мобилизира хората и компаниите по целия свят, така че да предприемат действия за опазване на водите, тъй като водата има критично значение за във всеки аспект от живота на планетата. Байер подкрепя "RUN BLUE" като водеща компания в земеделието и здравеопазването, която иска да помогне за предотвратяване на глобалната водна криза.

Недостигът на вода е основен проблем за планетата днес и ще се превърне в още по-голямо предизвикателство в близко бъдеще. Данните показват, че над два милиарда души живеят в страни със сериозен воден дефицит. Около четири милиарда души, или близо две трети от общото световно население, се сблъскват с остър недостиг на вода през поне един месец в годината. Около 38% от търсенето на вода в Европейския съюз зависи от наличието на вода в държави извън него, като се отчете количеството внасяни стоки. *

Учени прогнозират, че до 2030 г. ще има 40% разлика между предлагането и търсенето на вода – разлика, която може да опустоши цели общности по света. Тъй като световното население се очаква да нарасне до повече от 9 милиарда души до 2050 г., прогнозите са, че ще имаме нужда от 57% повече вода, за да задоволим нуждите си, докато засушаването ще продължи да прогресира. **

След бягания в Австралия, Кения, Танзания, Южна Африка и Турция, Гули пробяга и два маратона в България. Локациите са в центъра на София на 25-ти август и езерото Панчарево на 26-ти август. Мина е избрала България за част от трасето на „RUN BLUE“, защото освен проблеми със засушаването, страната има и потенциал за справяне с тях. Кампанията ще продължи с маратони в Западна Европа и Великобритания, преди Гули да се отправи за багания в Близкия изток, Латинска Америка, Азия и Съединените щати, където ще завърши в Ню Йорк в деня на Конференция на върха на ООН за водата през 2023 г. Гули ще премине през общности и райони, които са много сериозно засегнати от водната криза, ще се срещне с хора, компании и експерти, с които ще сподели своите истории, за да стимулира предприемане на конкретни действия по целия свят.

„В света има сериозна водна криза и спешна нужда от конкретни действия. За някои кризата може да е невидима, но аз се сблъсках с нея и искам светът не само да разбере, но и да предприеме действия за разрешаването ѝ“, каза Мина Гули. „Всеки може да бъде част от решението, независимо дали управлява държава, компания или собственото си домакинство. Няма време за губене – трябва да предприемем действия днес, за да опазим водните ресурси утре“.

Партньорството на Байер с Мина Гули за "RUN BLUE" допълва усилията на компанията за постигане на визията ѝ „Здраве за всички, глад за никого“. Опазването на всички природни ресурси – включително водата – е неразделна част от ангажимента на Байер за устойчиво развитие и осигуряване на по-добър живот на планетата. Селскостопанският сектор реализира близо 70% от световното потребление на прясна вода, използвана предимно за напояване. Като лидер в земеделските иновации, Байер вижда едновременно възможност и голяма отговорност в партньорството си с фермери и други заинтересовани страни, за да предостави решения за по-висока водна ефективност на земеделските стопанства. С цел опазване на водните ресурси и подобряване на ефективността на използването на водата, Байер се ангажира в четири основни направления: подобряване на собствените операции, ангажиране на доставчици, разработване на иновативни решения и подкрепа на обществени проекти. „За Байер устойчивото развитие не е допълнителна дейност, а основен елемент от нашата стратегия. Като един от световните лидери в областта на здравето и земеделието, ние се стремим да имаме значителен принос към доброто качество на живот на една здрава планета. С нашите дейности и продукти ние допринасяме за устойчивото подобряване на земеделието и продоволствената сигурност, но и за осигуряване на здравословен живот. В същото време ние се стремим да намалим собствения си екологичен отпечатък от нашите операции и да въздействието върху околната среда, за да гарантираме, че бъдещите поколения ще се могат да се възползват от същите ресурси, на които се радваме днес“, каза Ана Георгиу, Ръководител Устойчиво развитие в Байер за Румъния, България и Република Молдова.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930