22 март - Денят на маратонкатаПредишна статия
Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира в БългарияСледваща статия
Горещи новини

21/04/24

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) връчи единадесетите награди "Икономика на светло"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

„Сивата икономика ощетява фиска, тя е предпоставка за нелоялна конкуренция и често граничи с недобри условия на труд, които допълнително ощетяват и работниците, лишавайки ги от социални права, пенсии, болнични. Неотменим приоритет на АИКБ е борбата за изсветляване на икономиката и ограничаване на сивия сектор. Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката. Да си пожелаем занапред стабилно управление с четиригодишна реформаторска програма, което да извърши необходимите реформи“, заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията Васил Велев по време официалното откриване на церемонията.

"Всички тук имаме за кауза това, с което се занимаваме – да изсветлим икономиката на България, защото това е единственият път, по който ще можем да живеем в по-нормално общество, с по-нормални доходи, където има правила, които се следват и които водят до просперитета, за който говорим", каза кметът на Столична община Васил Терзиев.

Той обяви победителя в първата категория – "За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата". Призът получиха Божидар Божанов (народен представител от ПГ на "Продължаваме Промяната – Демократична България") и група народни представители. Отличието е за промените в Кодекса на труда, стартиращи прехода от хартиена към електронна трудова книжка.

Васил Велев връчи отличието във втората категория – "За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция", на Българска народна банка. Наградата за БНБ е за твърдия й курс към въвеждане на еврото в България и за повишаване на информираността и разбирането за ползите от това.

В категорията "За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика" бе отличена Българската телеграфна агенция (БТА) и генералният ѝ директор Кирил Вълчев. Призът БТА получи за добросъвестно, безпристрастно, точно, достоверно и навременно представяне на икономическа информация от страната и чужбина, както и за сформирането на дирекция "Икономика" като част от новата стратегия на БТА и за нейната постоянна работа за повишаване на прозрачността.

Асоциацията на индустриалния капитал в България връчва за единадесети път наградите "Икономика на светло". Целта на ежегодния конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930