По-скъп чипс във Великобритания, заради санкции срещу РусияПредишна статия
Най-силната икономика в Европа вече усети негативите от по-скъпия токСледваща статия
Горещи новини

17/05/22

Американските компании искат да останат в Русия

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Американският бизнес би искал да остане на руския пазар, комуникационните канали са "много активни" и има планове за участие на американски представители в Икономическия форум в Санкт Петербург. „Американски бизнес, включително фармацевтични компании, доставчици на потребителски стоки, компании от шоубизнеса, се интересуват от оставане в Русия“, каза Шостак.

По думите му "бизнес контактите съществуват и са много активни", планира се и пътуване на американски представители на предстоящия икономически форум в Санкт Петербург.

Компаниите, които напуснаха руския пазар поради събитията в Украйна, могат условно да бъдат разделени на две категории: тези, които са напуснали сами по морални причини, и тези, които са били принудени да предприемат тази стъпка под натиска на инвеститорите.

Първите, каза той, "вероятно няма да се върнат в Русия в близко бъдеще", но вторите изчакват развитието на ситуацията, "за да прекратят активната фаза на конфликта по всякакъв начин и след това да намерят подходящ и безопасен възможност за завръщане. Те ще се върнат по-рано, отколкото си мислите“, каза икономистът, като посочи, че това често идва с цената на промени в името на марката или дори на значителни промени в управлението на марката и партньорствата.

„Очевидно те са изправени пред много трудности – от плащане до логистика, но в крайна сметка, въз основа на чисто търговски компонент, те ще могат да се възползват от факта, че ще бъдат там (в Русия) с много по-малко конкуренция“, каза Шостак. Експертът отбеляза още, че европейски компании от Германия, Италия, Франция също искат да останат в Русия и ще им е трудно да не загубят руски клиенти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2022
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031