Разследват най-голямата онлайн компания за доставка на храна в КитайПредишна статия
Virgin Hyperloop пуска капсули за пътуване със скорост до 1200 км/чСледваща статия
Горещи новини

22/06/21

Акционери в Amazon се обявиха против пластмасовите опаковки

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Група акционери в Amazon помолиха компанията да докладва колко от пластмасовите й опаковки попадат в околната среда. Акционерите предполагат, че замърсяването с пластмаса от страна на компанията може да накърни репутацията й. Други възможни негативни последици са финансови санкции или разходи за почистване, пише The Verge.

До декември 2021 г. Amazon трябва да публикува доклад, разкриващ количеството пластмасови отпадъци, за които компанията е отговорна. Документът трябва да посочи какво прави компанията, за да намали обема на пластмасовите опаковки.

През 2019 г. неправителствената организация Oceana обвини Amazon, че е генерирала 210 милиона килограма отпадъци от опаковки. От тях над 10 милиона килограма са попаднали в сладководни и морски екосистеми.

Amazon побърза да се защити, като заяви, че докладът на Oceana е преувеличен. Изследване на компанията показва, че тя ползва едва 25% от посоченото от Oceana количество пластмаса.

Специалисти в областта на околната среда заявиха, че Amazon използва по-гъвкави пластмасови опаковки от много други компании. Въпреки че пластмасовите пощенски кутии на Amazon могат да имат класическия символ за рециклиране, в повечето случаи то не се реализира – най-вече защото за това се изисква внедряването на специални програми. В края на 2020 г. Amazon спря да продава пластмасови и биоразградими продукти за еднократна употреба в ЕС, както и във Великобритания и Турция. Преустановените артикули включват памучни тампони, чинии, прибори за хранене и чаши, сламки за пиене, съдове за храна, течности и други предмети.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

юни 2021
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930