Членството на България в Шенген ще повиши интереса на чуждестранните туристите към страната ниПредишна статия
„Изкуствен интелект“, „сглобка“ и „времеубежище“ са думи на 2023-таСледваща статия
Горещи новини

04/03/24

Нова функция на Rakuten Viber, ”Разпознаване на обаждането”

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Функцията “Разпознаване на обаждането” на Rakuten Viber, която идентифицира спам, вече е достъпна за потребителите на Android в България. С новата услуга ще се показва предупредително съобщение по време на обаждане от непознат номер, маркирано като „безопасно“ или „потенциален спам“. След това потребителите ще имат опцията да игнорират обаждането, да го маркират като безопасно и да редактират името на обаждащия се.

“Разпознаване на обаждането” е допълнение към набора от функции за поверителност и сигурност, които Rakuten Viber предлага, за да направи общуването спокойно и безопасно. С помощта на тази функция абонатите вече ще могат да изберат кога да отговорят на обаждане от непознат номер – независимо дали става въпрос за куриер, HR специалист или друго важно обаждане, което не биха искали да пропуснат. Потребителите на приложението могат да изберат да активират възможността за разпознаване на всички получени обаждания, включително на входящи повиквания извън Viber.

Дали едно обаждане е спам се определя от специално разработена вътрешна система за идентифициране, която взима под внимание множество фактори, включително предишни сигнали за спам обаждания от други потребители на Rakuten Viber. След като разговорът приключи, на потребителя ще бъдат предложени допълнителни опции, като повторно набиране, сигнализиране за спам, изпращане на съобщение и запазване на контакта с избрано от потребителя име. Rakuten Viber насърчава своите ползватели да съобщават за спам обаждания, като кликнат върху бутона ‘Докладвай’, за да помогнат за подобряване на системата и да предпазят другите от спам.

„Радваме се, че можем да предоставим тази допълнителна защита на нашите потребители“, споделя Офир Еял, Главен изпълнителен директор на Rakuten Viber. „Функцията за разпознаване на обажданията ни позволява да си осигурим спокойствие – никой не обича спама. Това е още една стъпка към предоставянето на повече контрол в ръцете на хората, които използват приложението ни.“

“Разпознаване на обаждането” e достъпно за Android устройства, които работят с версия Viber 21.1 и по-нова. Може да се активира през меню „Настройки“. Услугата се намира под „Обаждания и съобщения“. Функцията ще бъде достъпна безплатно за всички абонати на Rakuten Viber.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031