Нови планове и ново лого от VivacomПредишна статия
Стартира безплатно новият образователен проект “Finance Academy”Следваща статия
Горещи новини

09/03/21

TBI Bank и Onfido с иновативно решение с изкуствен интелект

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Утвърждавайки се като phygital банка (микс от физически и дигитални канали) от следващо поколение с фокус върху пазарите от Югоизточна Европа, TBI Bank сключи партньорство с Onfido, глобален доставчик на верификация на идентичността, базирана на изкуствен интелект (AI), за да осигури безопасна и безпроблемна регистрация на нови клиенти.

С предлагането на все повече иновативни продукти от TBI Bank, бързата и лесна онлайн идентификация се превръща в ключов фактор за приятното потребителско изживяване в съответствие с изискванията на регулаторните органи. Преди колаборацията с Onfido, този процес се осъществяваше чрез видео разговор, който не само отнемаше време на клиентите, но и често беше неудобен за тях. След старта на сътрудничеството между двете компании, положителните резултати са вече налице:

● TBI Bankрегистрираиверифицира идентичността нановиклиенти 80% побързо;

● Разходът за регистрация и одобрение на нов клиент намалявас 66%.

Чрез интеграцията на това решение, базирано на изкуствен интелект, клиентите на TBI могат да се регистрират чрез снимка на личната си карта и селфи, като сигурността и за двете страни е гарантирана.

„TBI Bank е много повече от финансова институция – ние сме дигитална банка, която непрестанно търси нови начини да подобри услугите си. С разрастването на дигитализацията, сега е точният момент да надградим своите канали и регистрирането на нови клиенти да се случва на принципа self-service (самообслужване). Нашето партньорство с Onfido позволява именно това – обслужване на клиентите чрез банкова платформа, в която те сами да могат да се регистрират, без интеракция със служители и без да се жертват бързината, сигурността и лесния достъп до финансови услуги“, казва Питър Барон, CEO TBIF (TBI Bank).

„В днешната дигитална ера, потребителите все повече очакват лесно-достъпно и удобно онлайн изживяване, за да могат безпроблемно да докажат идентичността си, но същевременно да знаят, че са напълно защитени“, казва Рубен Сагар, регионален директор на Onfido. „България и Румъния са изправени пред бързо ускорение на дигитализацията на финансовите услуги и сме щастливи да си партнираме с TBI Bank – една от най-иновативните банки в Югоизточна Европа. Гордеем се с това, че доставяме достъп до онлайн услуги, които както улавят и предотвратяват опити за измама, така и дават възможност на бизнесите да се разрастнат и отговорят на изискванията на регулаторите.“

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2021
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031