Българските пивовари са с най-висока репутация в ЕвропаПредишна статия
Естонският лидер в дигиталното банкиране Bigbank вече е в БългарияСледваща статия
Горещи новини

28/07/21

5 тайни за създаване на перфектния влог с помощта на телефона ти

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

През 2021г. няма човек, който да не е чувал за думата “влог”, макар и думата да се появява като термин само преди около две десетилетия. И въпреки създаването на влогове често да се свързва със създателите на съдържание в платформи като YouTube, за други е чудесен начин да увековечат и вдъхнат живот на любим момент.

За щастие, създаването на влогове никога не е било по-лесно и достъпно, стига да следваш краткия наръчник, който сме подготвили. Въоръжи се с фокус, вдъхновение и телефон в ръка, и ето че всички необходими елементи за създаване на перфектния влог са на лице.

  1. Открий подходящата светлина

Когато снимаме влога си със смартфон, осветлението може да се окаже предизвикателна част от корекциите, които трябва да направим. Докато снимаш влог на закрито, опитай  да използваш източник на светлина, като например пръстеновидна такава, софтбокс или  пълен комплект осветление. Освен това се опитай да използваш флуоресцентни крушки, тъй като е по-вероятно те да са подобни на дневната светлина.

2. Улови всички страни на историята

Истински завладяващите влогове включват динамика в кадрите и демонстрират различни гледни точки. Чудесен помощник в тази задача може да бъде флагменския модел на Motorola – moto g100, който отбеляза сериозни точки сред любителите на влоговете със своята обещаваща функцияDual Capture. Специалната технология позволява заснемане едновременно с предната и задната камера, улавяйки всички страни на историята, докато технологията Audio Zoom безпогрешно филтрира околните шумове и гласове.

3. Снимай хоризонтално и не забравяй да превключиш на самолетен режим

Има няколко елемента, които могат да развалят идеалния влог, дори и всички стъпки до момента да са спазени. Първият е да получите обаждане, докато заснемате видео. Вторият е начинът на снимане – повечето хора държат телефона си вертикално, когато снимат видео. Освен ако не искате да има черни ленти отстрани на видеоклипа, дръжте го хоризонтално.

4. Използвай Tripod само в определени случаи

Създателите на съдържание често използват Tripod. Той представлява статив и е  предназначен, за да подобри видеоклиповете и да придаде по-добър звук, фокусирайки се над осветлението, било то открито или закрито. Триподътобаче е свързан и с динамиката на самия влог – ако искаш кадърът да бъде по-натурален, спонтанен и „разчупен“, отколкото професионален, съветваме те да не прибягваш до употребата му.

5. Рамкирай влога си

Рамкирай влога си с помощта на правилото за третините. Задай решетка, която прилича на морски шах и се опитай да поставиш себе си в средата. По този начин ще си сигурен, че си на фокус, а фонът ще остане леко размазан.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

юли 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031