Първите 5G смартфони на Google излизат на пазара през есентаПредишна статия
Audi се извини заради реклама с детеСледваща статия
Горещи новини

23/11/20

Lufthansa Technik разширява базата си в София

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Lufthansa Technik ще вложи 27 млн. лв. в разширяване на базата си, разположена на софийското летище. Това стана ясно по време на връчените днес от министъра на икономиката Лъчезар Борисов четири сертификата за инвеститор клас „А”. Една от компаниите е именно авиационният гигант. За последно базата в София беше разширена през 2017 г., когато стана и най-голямата на Lufthansa Technik в Европа.

„Разработени са нормативни промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите  за включване на нова финансова мярка за подкрепа на стратегически приоритетни инвеститори от преработващата промишленост за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в зависимост от размера на инвестицията и региона и при спазване на правилата за държавни помощи на ЕС. Проектът на постановление предстои да бъде публикуван за обществено обсъждане тази седмица“, каза министър Борисов.

Инвестиционният проект на “Хармони 2012” ЕООД е свързан с Велц инсталация за преработка на цинк-съдържащи материали в гр. Кърджали. Размерът на инвестицията възлиза на 45 581 000.00 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 54 нови работни места.

Проектът на „Алкомет” АД е за увеличение на производствения капацитет и повишаване на производствената ефективност. Компанията предвижда разширение и модернизация на съществуващо производство в завода си в община Шумен, тъй като предстои да подпише договор за доставки с голям клиент от автомобилния сектор. За осъществяване на изискванията на новия клиент дружеството планира да разшири производствената си база с изграждането на още един цех и същевременно да модернизира съществуващите. Размерът на инвестицията, като обща стойност на възлиза на 27 млн. лв. и  ще бъдат открити 33 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“ е на „ТЕХНОЙОН ” ЕАД за изграждане на завод за хидрометалургична преработка и производство на катодна мед и катоден цинк, отличаващ се с устойчивост и модерна функционалност в гр. Девня, област Варна. Размерът на инвестицията възлиза на 10 440 000,00 лв., като ще бъдат открити 53 нови работни места.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30