„Зелената“ логистика на Kaufland България е спестила близо 120 тона CO2 емисииПредишна статия
Предложението за създаването на агрохранителна верига трябва да влезе в законСледваща статия
Горещи новини

21/04/24

Kaufland: Скирът е най-търсеният млечен протеинов продукт у нас

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Най-търсеният млечен продукт с високо съдържание на протеин у нас е традиционният за Исландия млечен продукт „скир“. Това показват данните на Kaufland България. Скирът вече се предлага в много разновидности – различни вкусове, варианти на десерти, пудинги, напитки. През март най-големият ритейлър у нас откри специализирани секции за охладени млечни продукти с високо съдържание на протеин, тъй като търсенето към тях расте все повече. По данни на Nielsen, само за една година оборотът на високопротеинови продукти в България се е увеличил с близо 90%, а броят на продадените опаковки – с почти 45%. Аналогично е поведението и на клиентите на Kaufland. През 2022 г. в хипермаркетите на ритейлъра са продадени и над ¼ повече опаковки от тези продукти в сравнение с предходната година. Това е и причината ритейлърът да увеличи броя на предлаганите артикули и да улесни клиентите, като обособи отделен регал в млечната категория.

На обособения протеинов млечен регал в Kaufland са изложени над 40 млечни продукти с високо съдържание на протеин, като броят им зависи от формата на магазините. Сред тях са различните варианти скир – натурален и овкусен, сирене котидж, протеинови йогурти с добавени плодове и семена, протеинови пудинги, кваркове, грис и напитки.

„Основните предимства на млечните протеинови продукти са високото съдържание на протеин, това че те спомагат за бързото възстановяване след тренировка, богати са на калций и на пробиотици, лесни са за усвояване от нашия организъм, имат невероятен вкус и са готови за употреба.“, коментира Жечка Великова, старши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България. Повишеният интерес към продуктите с високо съдържание на протеин е причината тази тема да е на фокус в четвъртия епизод от видео рубриката „За качеството с Биляна Гавазова". В епизода зрителите ще се запознаят с разнообразието от млечни протеинови продукти, предлагани в Kaufland България, ще видят и сравнение на хранителните стойности между обикновени млечни продукти и такива с високо съдържание на протеин. В рубриката зрителите могат да получат и полезни съвети и идеи как да консумират протеинови млечни продукти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Календар

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930