Предложението за създаването на агрохранителна верига трябва да влезе в законПредишна статия
Предприятията за олио са пред затваряне, а държавата отказва диалогСледваща статия
Горещи новини

17/07/24

Kaufland инвестира над 21 млн. лв. в модернизация на магазините си

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Нови хладилни инсталации в хипермаркет Kaufland Хасково ще спестят средния годишен енергиен разход на 80 семейства у нас. С инвестиция от 2 млн. лв. в модернизацията на магазина в Хасково, водещият ритейлър следва политиката си да модернизира своите магазини, което включва редица подобрения и внедряване на технологични иновации. Приоритет са решенията, насочени към подобряване на цялостното клиентско преживяване и намаляване на екологичното въздействие на компанията.

Към този момент общата сума, инвестирана от Kaufland България в модернизиране от началото на годината, надхвърля 21 милиона лева, а броят на обновените хипермаркети тази година става 8.

От днес всички хладилни инсталации в Kaufland Хасково са нискоемисионни и работят с хладилен агент, който е почти 4000 пъти по-щадящ околната среда от стария. Новото оборудване предлага значително подобрение в съхранението на стоки и опазването на околната среда.

Хладилните инсталации са с над 30% по-енергийно ефективни в сравнение с предходните, което води до спестяване на около 500 000 kWh електроенергия годишно. Внедрените подобрения спомагат и за намаляване на въглеродните емисии – чрез иновацията ще бъдат спестени годишно около 250 тона въглеродни емисии, което е сравнимо с отделените емисии от 100 автомобила на годишна база. Освен с изцяло подобрена енергийна ефективност, реновиранията хипермаркет в Хасково превъплъщава иновативната One Stop Shopping концепция на Kaufland. Всеки клиент може да направи своя ежедневен или седмичен пазар с избор на близо 20 000 артикула, както и да посети останалите обекти – част от хипермаркета. Това са пекарна за ядки Торнадо, вкусните предложения на Aladin Foods, избор на аромати в парфюмерията или телеком услугите на A1 и Vivacom. Част от предложенията в Kaufland е и аптека SOpharmacy и веригата Inmedio.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031