Bosch с кампания за устойчиво развитие в БългарияПредишна статия
БОРИКА намалява 2 пъти цената за издаване и подновяванена персонален КЕП B-TrustСледваща статия
Горещи новини

14/04/21

Huawei с огромни приходи през 2020 година

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Водещият технологичен гигант Huawei представи годишния си финансов доклад за 2020 г. в Шънджън. Резултатите на компанията са впечатляващи, макар темпът на ръст да се забавя. Huawei отчита приходи от продажби от 136.7 млрд. щатски долара за 2020 г., което е ръст от 3.8% на годишна база, а нетната печалба на компанията достига 9.9 млрд. щатски долара, което е увеличение с 3.2%. Така Huawei регистрира стабилен растеж в една предизвикателна година, белязана освен от пандемията от COVID-19 и от санкциите, наложени на компанията от САЩ през 2019 г.

Въпреки оперативните трудности, създадени от тези санкции, Huawei и тази година покани KPMG, една от най-големите американски одиторски фирми в света, да прави независим и обективен одит на финансовите ѝ отчети. Тъй като прозрачността е основен приоритет за компанията, тя ще продължи да разкрива публично оперативните си резултати пред правителства, клиенти, доставчици, служители и партньори.

През 2020 г. телекомуникационният бизнес на Huawei е гарантирал стабилните операции на повече от 1500 мрежи в над 170 държави и региони, допринасяйки по този начин за по-добри условия за дистанционната работа, онлайн обучение и онлайн пазаруване по време на всички локдауни заради COVID-19. През миналата година се доказа, че свързаността между хората е по-важна от всякога. Затова Huаwei се фокусира върху решения, свързани с информационните и комуникационни технологии и смарт устройствата, като се ангажира дигитализацията да достигне всеки човек, дом и организация в един напълно свързан и интелигентен свят. В партньорство с оператори по целия свят, компанията помогна за осигуряването на безупречна свързаност и работи по реализацията на над 3000 иновативни 5G проекта в повече от 20 индустрии като добив на въглища, производство на стомана, пристанищна дейност, промишлено производство и др.

През изминалата година корпоративният бизнес на Huawei насочи усилията си върху разработване на иновативни решения за различни сценарии и различни сектори, както и върху създаване на цифрова екосистема. По време на пандемията компанията предостави технически опит и решения, които бяха жизненоважни в борбата срещу вируса. Един пример е диагностично решение с помощта на изкуствен интелект, базирано на HUAWEI CLOUD, което помогна на болниците по света да намалят тежестта върху медицинската си инфраструктура. Huawei помогна и на над 50 милиона ученици от начално и средно училище, като създаде заедно с партньори клауд платформа за онлайн обучение.

С пускането на операционната система HarmonyOS и екосистемата за мобилни услуги на Huawei (HMS) потребителският бизнес на компанията продължи напред със своята стратегия за AI Life („1 + 8 + N“), за да предостави на потребителите интелигентно изживяване на всички устройства и при различни сценарии, фокусирайки се върху смарт офис, фитнес и здраве, умен дом, лесно пътуване и забавления.

„През изминалата година бяхме силни и се изправихме решително пред трудностите – каза Кен Ху, ротационен председател на Huawei. Продължихме да правим иновации, за да предложим добавена стойност за нашите клиенти, да помогнем в борбата с пандемията и да допринесем както за икономическото възстановяване, така и за социалния прогрес по целия свят. Също така използвахме тази възможност за допълнително подобряване на нашите операции, което доведе до постигане на резултат, който до голяма степен беше в съответствие с прогнозите ни. Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти и партньори в подкрепа на социалния прогрес, икономическия растеж и устойчивото развитие“, допълни Кен Ху.

Една от основните бизнес цели на Huawei през 2020 г. и занапред са възможностите да подпомага икономическото развитие и да създава работни места в страните и регионите, в които оперира. Това включва местни инвестиции, откриване на работни места, иновации, създаване на изследователски съоръжения. Според скорошен доклад на Оксфорд (The Economic Impact of Huawei on Europe, Nov. 2020) само през 2019 г. Huawei е допринесла с 16.4 млрд. евро към БВП на Европа, поддържала е 224 300 работни места и е осигурила 6.6 милиарда евро данъчни приходи.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930