Трета годишна среща на Японско-българската бизнес асоциацияПредишна статия
Инфлация у нас ще намалява през 2025 г., но едва ли достатъчно за влизане в ЕврозонатаСледваща статия
Горещи новини

17/07/24

Нови възможности за финансиране на иновативни идеи в производството

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

EIT Manufacturing, най-голямата европейска мрежа за иновации в индустрията, обяви покани за набиране на предложения за финансиране на разработването на смели и новаторски идеи в производствения сектор, които да преобразят индустрията. Наличният ресурс за финансиране на проекти е в размер на 11 милиона евро.

В рамките на публикуваните покани ще се финансират проекти за  иновации в две основни направления:

  1. Иновативни решения за индустриални предизвикателства – търсят се креативни и ефективни решения за съществуващите проблеми в индустрията
  2. Преход към устойчиво и ориентирано към човека производство – насърчават се проекти, които акцентират върху екологичната устойчивост и човешкия фактор.

Допълнителни възможности за финансиране на проекти в размер на 2 милиона евро са предвидени и за страните от централна и източна Европа, включително България, които попадат в т.нар. Регионална иновационна схема:

  1. Разработване на иновации: Усъвършенствани материали и производствени процеси, които са ключови за двойния екологичен и цифров преход и индустриална конкурентоспособност.
  2. Повишаване на квалификацията и преквалификация на работната сила в производствения сектор в страните от EIT RIS: Създаване на обучителни програми за повишаване на квалификацията и преквалификация на работната сила и култивиране на култура на иновации и предприемачество.

Крайният срок за кандидатстване е 8.07.2024 г., 18:00 ч..

Участието с проектни предложения ще ви даде възможност да станете част от иновативната мрежа на EIT Manufacturing, която променя бъдещето на производството в Европа.

За повече информация и подаване на кандидатури, посетете уебсайта на EIT Manufacturing – Call for proposals 2025.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Календар

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031