А1 вече предлага услугите си с eSIMПредишна статия
NOKIA 6.2 ПРИСТИГНА В БЪЛГАРИЯСледваща статия
Горещи новини

14/04/21

УМНИЯТ ДОМ: ЖЕНИТЕ В ЕВРОПА ПОЕМАТ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ СЕМЕЙНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ЕЛЕКТРОНИКА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Според международно проучване умните високоговорители, активирани чрез глас, увеличават доверието сред европейците да купуват, използват и притежават потребителска електроника.

Ново проучване на D-Link в Европа разкрива тенденциите в закупуването, притежаването и използването на потребителска електроника и устройства за съвременния умен дом. Според изследването повече от половината жени (55%) в Европа споделят, че те поемат лидерството относно технологиите в семейството.

Проучването на D-Link, световен лидер в областта на умния дом и технологиите, установява още, че използването на гласово активирани смарт високоговорители у дома, като Amazon Alexa, Google Home и Apple HomePod, е подсилило доверието на милиони европейци в технологиите. 67% от жените в стария континент са благодарни на своя гласово активиран високоговорител, че им е помогнал да повишат доверието си в технологиите, както и това на останалите членове на техните семейства.

Изследването на D-Link обхваща потребители от Обединеното кралство, Франция, Италия, Германия и Испания и разкрива, че днес повече от 480 милиона европейци (65%) притежават или планират да закупят в близко бъдеще високоговорител, който се активира чрез глас. От тях над 61 на сто са жените, които притежават или планират да закупят гласово активиран високоговорител в близко бъдеще.

Данните сочат също, че малко над половината от жените в Европа (55%) са хората в техните семейства, които биха закупили и най-много биха ползвали потребителски устройства. Жените в Италия са най-големите фенове на технологиите в своите домакинства, като повече от половината твърдят, че най-много купуват и използват технологични продукти. Следват жените в Германия и Испания (59%), Франция (54 на сто) и 37% от жените в Обединеното кралство.

Освен че изграждат доверие в технологиите, преобладаващите три четвърти от населението в Европа (72%) споделя, че техните смарт високоговорители с гласово активиране подпомагат ежедневието им по някакъв начин – включително 70% от жените на стария континент.

Половината от европейците (50%) са благодарни на своите гласови смарт помощници, че им спестяват време, а същият процент (50 на сто) вярват, че тяхното устройство им помага да изпълняват по-лесно ежедневните си задължения. Около една трета от жителите на Европа (33%) се радват на по-спокойна домашна атмосфера и твърдят, че техните Amazon Alexa, Google Home Assistant или Apple Homepod правят определени ситуации по-малко стресиращи.

При проучване на най-честите причини за използване на смарт високоговорителите с гласово активиране D-Link установява, че повечето европейци (71%) ползват техните устройства главно за да слушат музика, радио или подкасти. Следват проверка на прогнозата за времето (57 на сто), използване като будилник или таймер (52%), проследяване на последните новини и текуща информация (52%) и задаване на забавни въпроси (41 на сто).

Двама от всеки петима европейски граждани (42%) използват своя гласово активиран смарт високоговорител в комбинация с други умни устройство за дома, като например умни контакти, рутери, камери за сигурност и устройства за установяване на течове.

“Тези резултати показват влиянието, което технологиите и потребителската електроника оказват върху съвременния дом. От смарт устройства, които правят домовете по-безопасни и сигурни, до технологии, които позволяват контрол над жилищата ни, където и да се намираме, през устройства, които можем да управляваме чрез използването на нашите гласове ¬- потребителските технологии наистина променят динамиката на дома – и извън него – за по-добро“, коментира Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930