Тръмп „стопи“ 12% от цената на акциите на TwitterПредишна статия
Удължава се срокът за кандидатстване във VIVACOM Регионален грантСледваща статия
Горещи новини

22/06/21

Причините, поради които сега е точният момент да стартирате бизнес

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Пандемията провокира финансова криза и доведе до масова безработица. И макар за много хора това време да се превърна в изпитание, това е подходящия момент за започване на собствен бизнес. За повечето хора световната криза се превърна в натрупване на много отрицателен опит, но и тук могат да бъдат намерени положителни страни – кризата обединява хората и дава тласък на нови идеи и начини за развитие.

На много хора ще им се наложи да променят ежедневието си

Промените разкриват пред предприемачите редица възможности. Много големи компании от калибъра на Airbnb, Disney и Toyota, са се появили именно в резултат на кризата.

В новата реалност се появиха много свободни ниши, които и трябва да бъдат запълнени от нови предприемачи. А промяната в навиците на потребителите позволява на бизнесмените да предложат и приложат новаторски стратегии и решения.

Получаване на нови навици

Не всеки има късмета веднага да попадне в развита компания с възможност за кариерно развитие. На много им се налага с години да вършат една и съща монотонна дейност без да е налице добра перспектива. Предприемачеството решава даден проблем, тъй като бизнесменът никога не престава да се учи и развива. Повишаването на квалификацията винаги е било и ще остане актуално. Дори бизнесът ви да е преминал през неуспех, то вие се учите от грешките си и придобивате нови знания.

Ако в началото на вашия нов бизнес не ви достигат финансови средства за назначаването на малък екип, то ще се наложи да се научите да се самобичувате на нови навици.

Предприемачът, който ежедневно се сблъсква с нови проблеми и задачи, е важно да умее самостоятелно да търси подход за тяхното решаване. Днес е идеалното време за повишаване на квалификацията. Това ще ви покаже с какво ще трябва да се сблъсквате често в постоянно променящия свят на бизнеса.

Контрол на вашето финансово бъдеще

Нарастващата безработица се превърна в една от основните последици от пандемията. Втората вълна доведе до фалита дори на тези компании, които героично издържаха по време на първия локдаун. Поради това конкуренцията на пазара на труда в бъдеще се бъде колосална. Но това няма да засегне предприемачите.

Когато станете предприемач, на вас няма да ви се наложи да си търсите работа, да ходите на интервюта на работа, да преминавате през три етапа на одобрение и накрая да получите отказ. Вместо да се превърнете в работник, на вас ви се дава възможност да създадете собствен източник на доходи. Така сами ще може контролирате своите финанси.

Получавате мотивация за промяна

В новата реалност хората не само успяха да разбират себе си по-добре, своите желания и потребности, но се научиха да забелязват недостатъците за това как функционира обществото и бизнеса като цяло.

Пандемията очерта редица проблеми, свързани с неефективната работа на предприятията. Потребителите чакат промени и иновативни решения. Те са готови да поддържат тези, които предлагат решителни действия и нестандартно мислене. Собствениците на бизнес също така са заинтересовани от промените на пазара.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

юни 2021
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930