Представят Xiaomi Smart GlassesПредишна статия
Преосмисляне на бъдещето по отношение на работа и забавлениеСледваща статия
Горещи новини

28/09/21

Оргахим с 3 съвета към учениците за пътна безопасност

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

В началото на учебната година „Оргахим“ се обръща към всички ученици с призив да бъдат внимателни на пътя и да пресичат улицата, като ползват пътната сигнализация и пешеходните пътеки. От компанията вярват, че независимо дали децата отиват пеша до училище, в парка или в дома на приятел, спазвайки няколко прости съвета, могат да стигнат там безопасно. И от своя страна, искат да създадат условия за това и повече сигурност за пешеходците.

Екипът на русенския производител на бои, който тази година празнува 120 години от създаването си, отново се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“ на Радио FM+. Това е поредният път, в който „Оргахим“ подкрепя инициативата в защита на децата и превенция на пътя. Ще бъде възстановена маркировката на три пешеходни пътеки в близост до училища и възлови кръстовища в София, като първо беше боядисана пешеходната пътека на бул. „Витоша“ и ул. „Краище“ (до читалище Петър Берон).

„За нас от Оргахим е кауза да осигурим безопасността на участниците в движението и затова сме щастливи да бъдем партньор за поредна година на активността на радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете!“, разказва Емил Кунчев – маркетинг мениджър на компанията. „Пътната маркировка е изключително важна сигнализация, която спасява животи и нашият призив е да намалим скоростта на пешеходна пътека, за да премине сигурно всяко дете по пътя си към училище или дома“, допълни Емил Кунчев.

По думите му темата за безопасността в цялост е още по-важна в сегашните несигурни и сложни времена, когато още повече трябва да празнуваме живота. Затова от компанията са изготвили и 3 съвета за безопасно пресичане на учениците:

  1. Погледнете наляво, надясно и пак наляво, преди да пресечете пешеходната пътека. Бъдете внимателни през цялото време, докато не преминете безопасно до отсрещния тротоар.
  2. Не говорете по телефона, свалете слушалките и други устройства, когато пресичате улицата. Тийнейджъри, това важи най-много за вас! 
  3. Уверете, че сте видими за шофьорите – ако няма тротоар, вървете с лице към движението, възможно най-вляво. На паркинги, не тичайте около спрелите коли. В тъмно или дъждовно време бъдете особено бдителни и носете светли или ярко оцветени дрехи, с отразяващи елементи.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Facebook

Календар

септември 2021
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930