14 младежи станаха мениджъри за един ден в Нестле БългарияПредишна статия
Nescafé с първа потребителска кампания за устойчиво и отговорно отглеждано кафеСледваща статия
Горещи новини

14/04/21

Над 180 родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Инициативата на „Нестле за по-здрави деца“ за създаването на кулинарна книжка за деца приключи първия етап за набиране на рецепти. Над 180 българи предложиха своите идеи за балансирано хранене, а от тях 35 ще бъдат селектирани и включени в безплатната и достъпна за всички книга на Нестле. Кампанията призова родители от цяла България да дадат техните идеи за здравословно ястие, базирани на „Порция Баланс“ – метода на Нестле за изготвяне на питателно и разнообразно детско ястие, което да съдържа точното количество хранителни вещества, нужни за здравето на всяко дете.

„Изключително сме горди, че толкова много хора се припознаха с нашата основна мисия за подобряване на качеството на живот и показаха отношение към балансирания режим на хранене у децата. С тази инициатива продължаваме да доказваме нашия стремеж към създаване на по-добра култура на хранене, като вдъхновим и образоваме българските родители в темата за балансираното хранене на техните деца и така да помогнем за изграждането на едно по-добро и по-здраво бъдеще за децата в България.“, сподели Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

В инициативата се включиха и създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова, както и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева. Всяка от тях сподели своята рецепта за балансирано ястие, вдъхновена от „Порция Баланс“ и призова своите последователи да направят същото.

Следващият етап от инициативата за създаването на кулинарна книжка за деца следва подбор на 35 от получените рецепти. Основните критерии включват да бъдат подходящи за деца по отношение на съставки, количество, начин на приготвяне, презентация, да предлагат как детето може да се включи в приготвянето на ястието, както и да отговарят на пропорциите на „Порция Баланс“. Отговорното жури за избор на рецепти ще вклюва специалист нутриционист на компанията Нестле и популярните лица, част от инициативата.

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. Програмата включва:

  • разпространението на образователно съдържание за балансираното хранене сред българските училища и детски градини
  • дигитални кампании, които целят да вдъхновят родители и деца да готвят заедно балансирана храна
  • инициативи, насърчаващи активния начин на живот сред децата в тази възрастова група

Разпространението на образователното съдържание стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и нашите партньори – „Музейко“ и „Маргаритка“. През 2018 г. образователната програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930