NOKIA 2.3 Е С МОЩЕН ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И НА ДОСТЪПНА ЦЕНАПредишна статия
ОЩЕ ДВА МОДЕЛА ТЕЛЕФОНИ NOKIA ВЕЧЕ СА С ANDROID 10Следваща статия
Горещи новини
  • Еврорезолюция: Пари от ЕС не бива да отиват за държавни медии и пропаганда Стотици евродепутати критикуваха в сряда намесата на правителствата в публичната реклама и заявиха, че фондовете на ЕС не трябва да се изразходват за контролирани от държавата медии и за медии, [...]
  • Списание "Златорог" и неговият редактор Текстът е препубликуван от "Портал Култура". Тази година списание "Златорог" отбелязва своя стогодишен юбилей. По този повод на книжния пазар се появи специално издание на списанието, публикувано от издателството на [...]
  • Офис сграда за бъдещето Последните няколко месеца промениха изцяло начините, по които се придвижваме, общуваме и работим. Светът очаква бавно да се върне към нормалност през следващата година, но настоящата криза донесе важни уроци [...]

26/11/20

ИНОВАЦИИ В АВТОМОБИЛНАТА ЕЛЕКТРОНИКА С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Новаторските идеи, реализирани с участието на български инженери, за пореден път бяха под светлините на прожекторите по време на тазгодишното Изложение за Потребителска Електроника (CES 2020) в Лас Вегас. На щанда на Вистеон, световен лидер в разработката и производството на автомобилна електроника за интериора, почти всеки продукт демонстрираше нововъведения, създадени частично от екипите на Софийския Технологичен Център на компанията.
На фокус отново бяха основните кокпит системи – информация за водача, инфоразвлекателни продукти, интегрирани системи в един контролер SmartCore™ и DriveCore™ контролер за автономни автомобили.
Силно впечатление предизвика и едно уникално нововъведение – POLED дисплей структура с непрекъсната предна маска, позволяваща огъване на централния дисплей с 5° назад и 15° напред към шофьора. Със своя изключително тънък дизайн и висококачествена изработка това решение открива нова възможност пред автомобилните производители за създаване на уникален интериор.
Един от ключовите продукти в областта на информация за водача е и новата технология за дисплей microZone™, която позволява изображение с висока яркост от 850 cd/m2 до 1300 cd/m2, ултрависоко контрастно отношение 100 000:1, широка цветова гама и много ниска енергийна консумация. Продуктите с такива параметри позволяват изображения с качество, изключително доближаващо това на OLED дисплеите, но на много по-ниска цена. Вградените алгоритми за висок динамичен контраст, плаващият бутон и необходимите по стандарт висока устойчивост на екстремни външни влияния допълват впечатляващата комбинация от технологични нововъведения.
След успешното интегриране в автомобили и камиони на Даймлер на второто поколение SmartCore™ контролер, Вистеон представи следващата версия на платформата, която вече има и клиент – официално ще бъде използвана в електромобилите на китайския производител GAC. Новата версия се отличава с подобрени възможности за управление на свързаност с потребителски мобилни устройства, инфоразвлекателни приложения, телеметрия, информация за водача, сигурност, камера и управление на дисплеи за задните седалки. Безжичната поддръжка на CarPlay и AndroidAuto е гарантирана със сертификати, а хардуерът позволява едновременната работа на Android, Linux, QNX, AutoSAR и други операционни системи на многоядрения процесор.
По време на изложението към продуктите на Вистеон проявиха интерес голям брой представители на автомобилни компании, което бе явен индикатор за важността на идеите на инженерите на компанията.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30