Удължава се срокът за регистрация в конкурса Сайт на годинатаПредишна статия
Международната верига учебни школи по програмиране Logiscool стъпи в БългарияСледваща статия
Горещи новини

03/12/20

Нова българска платформа дигитализира висшето образование

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Български специалисти създадоха образователната платформа AthenaUni, която предлага на студентите лесен достъп до необходимите за образованието им академични статии, книги и учебници. Порталът дава неограничен достъп до избрано академично съдържание срещу месечен абонамент, като по този начин цели да повиши нивата на продуктивност на студентите и да им помогне да постигнат по-добри резултати в своето следване. 

С постоянно обогатяваща се дигитална библиотека, порталът се стреми да обедини всички академични издатели в една централизирана платформа, предлагайки на студентите богат набор от текстове и други материали в множество научни области. Проектът се отличава с богата функционалност, интуитивен дизайн, създаден специално с цел да подобри концентрацията и ефикасността при четене. Студентите могат да се възползват от многобройните полезни инструменти в платформата, да си водят бележки направо в нея, както и да получават препоръки за учебници по темите, които ги интересуват.

“Желанието ни е да улесним процеса на обучение във висшите училища и да помогнем на студентите да спестят ценно време, което днес губят в преписване, копиране и сканиране на материали в библиотеките. В крайна сметка това ще им помогне да се концентрират върху самата наука. Вече получихме много позитивни отзиви за платформата, а увеличаващият се брой потребители показва, че тя наистина е полезна за студентите. В добавка се надяваме чрез AthenaUni да ограничим и нерегламентираното разпространието онлайн на академични материали, подкрепяйки авторите в тази област” – споделя основателят на AthenaUni Лъчезар Динчев.

Платформата вече разполага с богата библиотека, включваща над 80 академични материала, разделени в четири секции – филология, психология, философия и история. Създателите й планират в бъдеще да включат и чуждестранни материали в нея, което би добавило допълнителна стойност за българските студенти. Сайтът вече си партнира с Университетското издателство на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Развивайки се, Athenauni.com ще създава партньорства и с други издателства, които биха добавили към библиотеката му още качествени учебни материали.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031