Корпоративна Америка е готова да работи с БайдънПредишна статия
Как бившите американски президенти правят милиони долариСледваща статия
Горещи новини

11/04/21

Четири качества, които Тим Кук търси в кандидатите за работа в Apple

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Ако търсите работа в Apple или се подготвяте за интервю за друга голяма компания, трябва да обърнете внимание на изискванията на Тим Кук към кандидатите. Той търси много качества в потенциалните служители, включително издържливост и любопитство. Това трябва да са тези, които „мислят по различен начин“. Точно така звучи известният лозунг на Apple. Ето няколко въпроса, които можете да си зададете, за да разберете дали притежавате правилните качества.

Искате да промените света?

Първо, помислете дали сте доволни от живота или имате неспокоен ум, който иска да промени света около вас. Ако видите какво може да се подобри и имате смелостта да действате, имате предимство пред останалите кандидати на Apple.

Самият Кук е пример за човек с динамично мислене. Той каза, че си е намерил работа в Apple, защото вижда проблемите на компанията и знае как може да ги отстрани. Работата на Кук беше да възстанови производството и разпространението на Apple и той беше успешен в това.

Готови ли сте да рискувате?

Ако не се чувствате добре с текущото състояние на нещата, трябва да сте готови да рискувате.

За да създадете нещо ново, трябва да излезете от зоната си на комфорт. Ще трябва да действате в противоречие с обичайните мнения и методи, както и да рискувате кариерата си.

Вярвате ли в бъдещето?

Третото качество, от което се нуждаете, е да вярвате в неизвестното бъдеще.

„Никога не съм мечтал да стана изпълнителен директор на Apple. Никога не съм мислил, че това ще е възможно. В началото на 1998 г. получих съдбоносно обаждане от Стив. Но аз винаги съм вярвал в това, което президентът Линкълн веднъж е казал: „Ще се подготвя и един ден шансът ми ще дойде“. Ако усърдно се учите, работите добре и вярвате, че всичко това ще ви помогне по пътя, това ще бъде най-невероятното пътешествие."

Слушате ли интуицията си?

И накрая, е необходима смелост, за да не се задоволим с текущото състояние на нещата. Кук казва, че е слушал вътрешния си глас, когато е решил да приеме предложението на Джобс.

Ако смятате, че можете да направите много повече в различна роля, в друга компания или в друга кариера, решете го. Ако смятате, че можете да промените нещо във вашата компания, направете го. Бъдете смели, говорете високо и превръщайте проблемите в решения. Не погребвайте идеите си, защото другите не са готови за тях или защото се страхувате да се откроите.

Огледайте се и ще видите колко много неща могат да бъдат подобрени. Направете усилие. И когато на следващото интервю ви попитат: „Разкажете ни за проблем, който сте решили“, ще имате отличен отговор.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930