ДНЕС СЕ ОТКРИВА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ТЕХНИЧЕСКИ ПАНАИР В ПЛОВДИВПредишна статия
ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА КЛИМАТИЧНАТА КРИЗА ВЪРХУ ОКЕАНИТЕ И ЛЕДА ЗАСТРАШАВА ЕДИН МИЛИАРД ДУШИСледваща статия
Горещи новини

17/01/21

ХАГА ДОМАКИНСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ КАРИЕРЕН ФОРУМ НА 5-И ОКТОМВРИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Хага ще приеме дебютното издание на Български кариерен форум в Нидерландия, което ще се състои на 5-и октомври (събота) от 10:30 часа в хотел Crowne Plaza Den Haag – Promenade. Организатори на събитието са сдружение "Български кариерен форум" и Министерството на труда и социалната политика, които съвместно реализираха кариерните изложение в Лондон, Кьолн и Мюнхен по-рано през годината.

Събитието е безплатно с предварителна регистрация – https://bgcareersfair.com/registration/#hague19 – а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/522960001806249/.

Нидерландия е една от най-популярните дестинации за висше образование сред българските студенти, като понастоящем над 3000 наши сънародници са избрали кралството за своето развитие и реализация. По данни на Nuffic – Холандската организация за международно сътрудничество във висшето образование – най-предпочитаните специалности сред българите са в икономическата и финансова сфера, последвани от инженерните и социални науки.

Хага е третият по големина град в Нидерландия и е седалище на многобройни държавни, европейски и световни институции. Заедно със столицата Амстердам, Ротердам и прилежащите по-малки градове образува агломерацията Рандстад, чието население наброява над 7 милиона души. В метрополията са ситуирани и едни от най-престижните университети в Европа – Хагският университет, Ротердамският университет Еразмус, Амстердамският университет, Лайденският университет и Утрехтският университет.

Сред първите записали се изложители за предстоящото събитие са TESY България, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, nPloy, Sutherland, TELUS International Europe, VMware и Lidl, както и неправителствените организации "Заедно в час" и "Лечение без граници".

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие събитието с презентация за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите за търсене на работна сила сред работодателите. Тя ще представи данни на Националния статистически институт относно разходите и приходите на домакинствата в различни градове в България.

Хага е четвъртата и последна спирка на Българския кариерен форум за 2019-а година. През пролетта изложения се реализираха в столицата на Великобритания – Лондон, както и в германските градове Кьолн и Мюнхен, а равносметката показва, че близо 50 работодатели от родината са представили своите възможности за развитие пред над 600 свои сънародници зад граница.

Предстоящото събитие в Хага се провежда с подкрепата на TESY България, лидерът на европейския пазар по производство на бойлери и отоплителни уреди за дома. Изложението се подкрепя от Посолството на Кралство Нидерландия в Република България, UNIFY, ЕДЛАНТА, “Лечение без граници”, “Заедно в час”, “Тук-Там”, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската аутсорсинг асоциация.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031