Най-големият инвеститор в биткойнПредишна статия
Основният конкурент на Alibaba се превърна в най-големия онлайн търговец в КитайСледваща статия
Горещи новини
  • "Байерн" спечели зрелищен мач в Париж, но напусна Шампионската лига ПСЖ детронира европейския шмапион "Байерн" (Мюнхен), отстранявайки го в четвъртфиналите на Шампионската лига. Баварците успяха да спечелят в Париж с 1:0, но напускат надпреварата при общ резултат 3:3 заради по-малко [...]
  • Астерий и Полковника Текстът е препубликуван от "Портал Култура". Различията между "астерия" Борхес и "полковника" Маркес начеват още от люлката, сиреч генеалогични са. Борхес е доста по-възрастен, роден е на 24.VІІІ.1899 г.; Маркес [...]
  • Байдън предложи на Путин да се срещнат в трета страна Президентът на САЩ е предложил на Владимир Путин да се срещнат в следващите месеци в трета страна, за да обсъдят пълния спектър от въпроси в двустранните отношения. Това е станало [...]

14/04/21

ТОП 10 на грешките, които провалят стартъпите

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Най-успешното реализиране на каквото и да е начинание не е достатъчно само гениална идея и да се чака върволица от клиенти. Необходимо е постоянно предприемачът да е нащрек, да анализира пазара, да бъде открит за реализирането на нови идеи и да се допитва до компетентни лица. Ето и 10-те най-разпространени грешки сред стартъпите.

1. Отказ от бизнес коучинг.

Много стартъпи в стремежа си да реализират икономии наемат нискоквалифицирани или неопитни специалисти. Също така сред младите компании често възникват проблеми с мотивацията и доброто възнаграждение на екипа.

Всичко това може да се поправи като бъде нает добър бизнес-треньор. Той може да предложи нови перспективи и идеи за развитие на бизнеса, отчитайки наличните ресурси. Ако стартъпът не може да определи какво забавя ръста на печалба в компанията, е най-добре да се направи консултация със специалист, който ще помогне за реализиране на идеята.

2. Единствен учредител.

Две глави мислят по-добре от една. Наличието на бизнес-партньор може да помогне на стартъпа да се справи с трудностите, да даде нови и свежи идеи и по-лесно достигане до целта.

3. Липса на анализ на пазара.

Някои стартъпи смятат, че клиентите сами ще ги намерят, но това е неправилен подход. Затова е много важно да бъдат направени технико-икономически проучвания на пазара и детайлен анализ на конкурентите, преди да бъдат вложени каквито и да е пари в създаване на ново предприятие.

4. Лоша реализация на идеята.

Това е една от най-разпространените грешки, които убиват стартъпа – лошото реализиране на идеята. Необходимо е бизнес стратегията да бъде съгласувана, отчитайки силните страни на създателя й. Също така е желателно, няколко души от екипа да имат силни ораторски способности и да не се боят от изказвания в трудни времена.

5. Забавяне при стартиране на идеята.

Ако бизнесът е започнал да привлича внимание, е необходимо от това да се извлече максимална полза, а не да се позволява отлагане започване на реализиране на идеята с месеци, дори години.

6. Лоши разработчици.

В началото е трудно да се разбере, че не са наети правилните хора. Но ако стартъпът търпи неуспехи в областта на електронната търговия, то най-вероятно това се дължи на лоши програмисти. Някои хора смятат, че работата в стартъп компании е далеч по-интересна и лесна, отколкото в комерсиална длъжност, но това далеч не е така.

7. Упорство.

При започването на даден стартъп е важно човек да остане верен на своите ценности и възгледи, но това не означава, трябва да се откаже от помощ и съвети на околните. Трябва човек да е гъвкав и открит към новото. Новите и свежи идеи могат да доведат до успешен бизнес.

8. Неправилен избор на инвеститори.

Ако стартъпът се е обърнал към неподходящи инвеститори или е възложил на тях по-голяма отговорност или пълномощия, работата с тях може бързо да доведе до проблеми. В най-лошия случай стартъпът може да се наложи да плати техните дългове, което само ще доведе до допълнителни проблеми и разходи.

9. Разногласия между съучредителите.

При стресови ситуации, като например започване на нов бизнес, на практика не е възможно да бъдат избегнати противоречия с колегите. За да не се допуска конфликт, е важно всеки да е честен спрямо другия и открито да обсъжда всички разногласия.

10. Липса на страст и съсредоточеност.

Ако стартъпът не е достатъчно пристрастен към своята идея, то провалът е неизбежен. Ако на създателят и неговия екип не достигат целеустременост и ентусиазъм, не трябва да се очаква успех.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Новини на български

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930