ПРОЕКТ НА ОБЩИНА РИЛА Е ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ИНИЦИАТИВА, СПЕЧЕЛИЛА МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНКУРС „НАГРАДИ ЗА ИНОВАЦИИ В ПОЛИТИКАТА“ 2019Предишна статия
КОРДЕЕЛ БЪЛГАРИЯ И ОРБИКО БЪЛГАРИЯ СТАРТИРАТ МОДЕРЕН АДМИНИСТРАТИВНО-ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКССледваща статия
Горещи новини
  • Как "Хамас" натрупа хиляди ракети въпреки блокадата на Газа Само до вчера от Газа са изстреляни близо 2300 ракети към Израел за шест дни. Повечето са свалени от израелската противовъздушна отбрана, някои дори падат обратно в ивицата, но остава [...]
  • Коронавирусът и ваксинирането: данните на 16 май "Дневник" публикува актуалните данни, свързани с разпространението на коронавируса в България, давани от държавната Единна информационна система. По-надолу в статията могат да се видят графики, които очертават тенденциите от [...]
  • "Приказки" на Братя Грим (откъс) В рубриката "Четиво" Дневник публикува откъс от "Приказки", с автор Братя Грим, предоставен от Издателство "Колибри" Издателство "Колибри" предлага на читателите великолепно ново издание с твърди корици на любимите приказки [...]

16/05/21

СТАН КИРИЛОВ: МАЛКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ИЗГРАЖДАТ ЦЯЛОСТНИЯ ПРОДУКТ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Японското правителство субсидира онлайн платформа за инвестиции, зад разработката на която стои българин.

От японска древна монета до стабилна криптовалута.

Сред силна конкуренция от над 100 проекта и представители от Европа и Азия, Стан Кирилов заслужено спечели конкурса за дизайн на уеб платформа и мобилно приложение на японския проект Joule.

Японското правителство решава да субсидира частна енергийна компания, за да създаде онлайн платформа за инвеститори и стартиращи проекти. Платформата се базира на криптовалута, но интересното е, че тя има покритие от реална валута, което все още не е често срещано. Това показва значимостта на проекта и защо го подкрепя японското правителство.

Победата на конкурса е поредното доказателство за наличието на млади и креативни дизайнери в България, чиито опит се признава отвъд пределите на Европа.

„Изборът на японската компания в мое лице за мен е много високо признание. От една страна, заради сериозната конкуренция с останалите ми колеги от два континента, от друга – заради сферата, в която разработваме дизайна – онлайн инвестиране и транзакции.“ – развълнуван коментира Стан Кирилов.
Проектa, с който Стан Кирилов и неговия екип от „StanVision” печелят конкурса е свързан с изработването на цялостна платформа за онлайн инвестиране – сайт и мобилно приложение. Разработката включва и предложение за бранд идентичност, която да подсили присъствието на проекта сред останалите финансово технологични компании. Това e първи етап от конкурса, след който са допуснати до следващите нива. „ Познавайки привързаността на японците към тяхната история и колко много те държат на културните ценности, решихме да изходим именно от това. Затова създадохме лого, което се асоциира с една от най-древните японски монети. Точно с този елемент привлякохме вниманието на екипа, който ни оценяваше.“ – споделя Стан. „Разработката на такъв тип платформа е изключително сложен процес, който изисква не просто дизайнерски умения, а много по-задълбочено познаване на финансовата сфера, както и проучване на културата на японците. Помогна ни много опитът, който сме натрупали в разработването на други подобни иновативни решения извън България. В началото си мислихме, че ще ни е трудно да убедим такъв голям клиент да избяга напълно от неговите предварителни изисквания за лого. Изхождането от древната японска монета революционно промени цялостната идея“ – добави още Стан Кирилов – създател на StanVision.

През последните години японското правителство субсидира предимно технологични проекти, но рядко българска компания е допускана до краен етап на изпълнението им. Българският почерк в такъв мащабен проект е повод за гордост не само на самия Стан, а и на целия му екип, който стои зад това начинание.

Живял и работил в Лондон, Стан Кирилов натрупва своя опит в разработка на първоначалните дизайн концепции на нови продукти за малки и големи компании. Завръщайки се в България, решава да създаде свой собствен бизнес, който се фокусира върху дизайна на платформи за стартъпи и предприемачи. Постепенно започва да участва в международни конкурси и за една година екипът му вече може да се похвали с няколко успешни разработки свързани с решения във финансовия сектор – социална мрежа, в която млади хора залагат и проект за една от големите американски финансови корпорации.
Стан завършва уеб дизайн, но всичко, което е научил е благодарение на работата му, което прави опита му още по-автентичен. „Това, което си спомням като по-интересно е, че баща ми винаги е обръщал внимание на детайлите около различни неща и по този начин се научих да вниквам в тях, а не да гледам само повърхностната картинка. От там лесно разбрах, че малките елементи изграждат цялостния продукт“.

„В нашия бизнес ти едновременно влагаш мисъл и професионални умения, но и трябва да уловиш емоцията на клиента. Ти трябва да вникнеш в неговите представи за това как да изглежда един продукт, за да се доближиш максимално до очакванията му и същевременно да го изненадаш с оригинална идея.“ – добавя още Стан Кирилов. „Именно за това създадох StanVision, защото тук вникваме в идеята на клиента и му предлагаме точното решение в точния момент. Ние визуализираме именно това, от което той има нужда, а не това, от което си мисли, че има нужда.“ – завършва Стан Кирилов.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2021
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31