ПРОЕКТ НА ОБЩИНА РИЛА Е ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ИНИЦИАТИВА, СПЕЧЕЛИЛА МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНКУРС „НАГРАДИ ЗА ИНОВАЦИИ В ПОЛИТИКАТА“ 2019Предишна статия
КОРДЕЕЛ БЪЛГАРИЯ И ОРБИКО БЪЛГАРИЯ СТАРТИРАТ МОДЕРЕН АДМИНИСТРАТИВНО-ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКССледваща статия
Горещи новини

30/11/20

СТАН КИРИЛОВ: МАЛКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ИЗГРАЖДАТ ЦЯЛОСТНИЯ ПРОДУКТ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Японското правителство субсидира онлайн платформа за инвестиции, зад разработката на която стои българин.

От японска древна монета до стабилна криптовалута.

Сред силна конкуренция от над 100 проекта и представители от Европа и Азия, Стан Кирилов заслужено спечели конкурса за дизайн на уеб платформа и мобилно приложение на японския проект Joule.

Японското правителство решава да субсидира частна енергийна компания, за да създаде онлайн платформа за инвеститори и стартиращи проекти. Платформата се базира на криптовалута, но интересното е, че тя има покритие от реална валута, което все още не е често срещано. Това показва значимостта на проекта и защо го подкрепя японското правителство.

Победата на конкурса е поредното доказателство за наличието на млади и креативни дизайнери в България, чиито опит се признава отвъд пределите на Европа.

„Изборът на японската компания в мое лице за мен е много високо признание. От една страна, заради сериозната конкуренция с останалите ми колеги от два континента, от друга – заради сферата, в която разработваме дизайна – онлайн инвестиране и транзакции.“ – развълнуван коментира Стан Кирилов.
Проектa, с който Стан Кирилов и неговия екип от „StanVision” печелят конкурса е свързан с изработването на цялостна платформа за онлайн инвестиране – сайт и мобилно приложение. Разработката включва и предложение за бранд идентичност, която да подсили присъствието на проекта сред останалите финансово технологични компании. Това e първи етап от конкурса, след който са допуснати до следващите нива. „ Познавайки привързаността на японците към тяхната история и колко много те държат на културните ценности, решихме да изходим именно от това. Затова създадохме лого, което се асоциира с една от най-древните японски монети. Точно с този елемент привлякохме вниманието на екипа, който ни оценяваше.“ – споделя Стан. „Разработката на такъв тип платформа е изключително сложен процес, който изисква не просто дизайнерски умения, а много по-задълбочено познаване на финансовата сфера, както и проучване на културата на японците. Помогна ни много опитът, който сме натрупали в разработването на други подобни иновативни решения извън България. В началото си мислихме, че ще ни е трудно да убедим такъв голям клиент да избяга напълно от неговите предварителни изисквания за лого. Изхождането от древната японска монета революционно промени цялостната идея“ – добави още Стан Кирилов – създател на StanVision.

През последните години японското правителство субсидира предимно технологични проекти, но рядко българска компания е допускана до краен етап на изпълнението им. Българският почерк в такъв мащабен проект е повод за гордост не само на самия Стан, а и на целия му екип, който стои зад това начинание.

Живял и работил в Лондон, Стан Кирилов натрупва своя опит в разработка на първоначалните дизайн концепции на нови продукти за малки и големи компании. Завръщайки се в България, решава да създаде свой собствен бизнес, който се фокусира върху дизайна на платформи за стартъпи и предприемачи. Постепенно започва да участва в международни конкурси и за една година екипът му вече може да се похвали с няколко успешни разработки свързани с решения във финансовия сектор – социална мрежа, в която млади хора залагат и проект за една от големите американски финансови корпорации.
Стан завършва уеб дизайн, но всичко, което е научил е благодарение на работата му, което прави опита му още по-автентичен. „Това, което си спомням като по-интересно е, че баща ми винаги е обръщал внимание на детайлите около различни неща и по този начин се научих да вниквам в тях, а не да гледам само повърхностната картинка. От там лесно разбрах, че малките елементи изграждат цялостния продукт“.

„В нашия бизнес ти едновременно влагаш мисъл и професионални умения, но и трябва да уловиш емоцията на клиента. Ти трябва да вникнеш в неговите представи за това как да изглежда един продукт, за да се доближиш максимално до очакванията му и същевременно да го изненадаш с оригинална идея.“ – добавя още Стан Кирилов. „Именно за това създадох StanVision, защото тук вникваме в идеята на клиента и му предлагаме точното решение в точния момент. Ние визуализираме именно това, от което той има нужда, а не това, от което си мисли, че има нужда.“ – завършва Стан Кирилов.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30